KıbrısManşet

Atan: Her zaman her koşulda halkının yanında oldu

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Genel Başkanı Metin Atan, Dr. Fazıl Küçük’ün 37. anma yıldönümünde mesaj yayınladı

Atan: Her zaman her koşulda halkının yanında oldu

Atan, Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türklerinin milli mücadele kahramanı ve hayatını Kıbrıs Türklerinin varlığını korumaya adamış büyük bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

Atan Dr. Fazıl Küçük’ü anma mesajında,

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda kutsal bir görev üstlenerek toplumuna öncülük etmiş, Kıbrıs Türk mücadele tarihiyle bütünleşmiş büyük lider Dr. Fazıl Küçük’ü ölümünün 37. yıldönümünde saygı ve rahmetle andı.

“O’nun Türk toplumunu insanca bir yaşama kavuşturmak adına yaptıkları saymakla bitmez. Dr. Küçük, en zor yıllarda ortaya çıkarak cesaret ve kararlılığıyla halkına ışık tutmuş tüm baskı, tehdit ve saldırılar karşısında umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan halkıyla birlikte mücadelesini sürdürmüştür” diyen Atan , o karanlık dönemde halkına moral vermesinin yanı sıra, Dr. Küçük’ün, insani özellikleriyle de öne çıkan, her zaman her koşulda halkının yanında olmuş biri olduğunu söyledi.

Atan, Küçük’ün, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi çok seven, yüreği insan sevgisiyle dolu kişiliğiyle genç, yaşlı herkesçe tanınan, gittiği her yerde büyük saygı ve sevgiyle karşılanan değerli bir şahsiyet olduğunu ve dönemin zor şartlarında yaşam sürmeye çalışan insanlara yaptığı karşılıksız iyiliklerin O’nun halkını ne kadar çok sevdiğinin en büyük göstergesi olduğunu da  belirtti.











Başa dön tuşu