KıbrısManşet

Taçoy: Partim ne görev verirse yaparım 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Brt’de yayınlanan 14. Saat  programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

 “Genel başkanlığa adayım”

Erken seçime gidilmeden önce UBP’nin kurultayını yapması gerektiğine de dikkat çeken Taçoy, Genel Başkanlığa tekrar aday olacağını, çalışmalarının bu yönde olduğunu ve şu anki Genel Başkan Ersan Saner’e haksızlık etmeden bu çalışmaların sürdürüleceğini, ancak bunları konuşma zamanı olmadığını da ifade etti.

Bana partim ne görev verirse, hangi görevi verirse ben onu yaparım diyen Taçoy, “Dün bunu grup toplantısında da söyledim. Bana derse partim geçip Meclis’te katip olacaksın ben gider katip olurum” dedi.

“Hükümet edenler her zaman haksızdır algısı toplum içinde oluştu”

Taçoy, hükümet edenlerin her zaman haksız olduğunu, doğruyu söylese bile yanlış olduğunu ifade ederek bu durumun toplum içinde oluşan bir algı olduğunu ve toplumun her zaman şüpheli baktığını aktardı.

Şu anki hükümetin kapanmaya gidilmesi halinde hesaplamalar yaparak ortaya bir plan çıkarması gerektiğine işaret eden Hasan Taçoy, “Hükümet daha kendine gelmedi. Oturacaklar, bakacaklar ellerinde avuçlarında ne varsa bakacaklar” dedi.

“Muhalefetin söylediği kendisine göre doğru”

Muhalefetin söylediklerinin kendisine göre doğru olduğunu ifade eden Taçoy, erken seçim tarihinin git gide yaklaştığını belirtti.

Taçoy, Meclis’teki küçük partilerin seçime gitmek istemediğini de belirterek, Başbakan Ersan Saner’in erken seçim çağrısı yapmakta haklı olduğunun da altını çizdi.

“Bir işin topyekûn kapatılması Bakanlar Kurulu’nun yetkisindedir”

Geçtiğimiz günlerde, Bakanlar Kurulu’nun ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin farklı kararlar alması, ülkede bir kaos havası yaratılmasına değinen Taçoy, vatandaşın haklı olduğunu dile getirerek, yasaların birçok kişi tarafından bilinmediğini belirtti.

Taçoy, vatandaşın karşısına çıkıldığında net bir şekilde her şeyin ifade edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, örneklerle durumu açıkladı.

Faiz Bey İle “Güçlü Malum Kişi” Konusunu 40 Dakika Baş Başa Konuştuk

Faiz Sucuoğlu’yla UBP grup toplantısı sonrasında 40 dakika baş başa muhabbet ettiğini belirten Taçoy, Orada da kendisine bunu söyledim. Mademki bu kadar güçlüyüm Türkiye’yi hareketlendirebiliyorum adaya gelsin. Ve bir siyasi partiye müdahale etsin. Daha önceden niye yapmadım ki onu geri çektireyim ve tek başıma kazanayım bu seçimi ve gideyim. Sorusunu sorarım” dedi.











Başa dön tuşu