KıbrısManşet

Atakan: Limanlar Dairesi’nin dönüşümü için yasa çalışması hayata geçirilmeye hazır 

Halkın Partisi (HP) Lefkoşa Milletvekili Tolga Atakan, bütçe görüşmeleri sırasında mecliste yaptığı konuşmada, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel’in Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığını tamamlanmasına ramak kalan projeler ve çok iyi bir ekiple teslim aldığını ancak bütçeye ihtiyacı olduğunu dile getirdi

Atakan: Limanlar Dairesi’nin dönüşümü için yasa çalışması hayata geçirilmeye hazır

Kendi dönemlerinde hazırlanan projelere değinen Atakan bu projelerin takibinin yapılmasının önemine işaret etti.

Limanların dünyadaki örneklerden kat be kat geride olduğunu, kamu kaynaklarıyla bu durumun değişmeyeceğinin ortada olduğunu söyleyen Atakan kamu özel işbirliği çerçevesinde limanların dönüşümü hamlesinin zaman kaybetmeden hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Önceki dönemde araç muayene imkân ve kabiliyetlerinin artması için çalışmaların tamamlandığını söyleyen Atakan, ihale süreci sonunda 4 istasyonla muayenelerin yapılamadığı ağır vasıtaların da muayene edileceği bir sisteme kavuşulacağını dile getirdi.

Trafik Yasası’ndaki değişiklik çalışmalarına değinen Atakan, Limanlar Dairesinin dönüşümü için yasa çalışmasının da hayata geçirilmeye hazır olduğunu kaydetti.

Atakan Ercan Hava Trafik Kontrol biriminin kadro sorununun çözülmesi için adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Aşı uygulamalarıyla uçuşların açılacağını, bu bağlamda dünyada yapılacak çalışmalara dahil olunması için gerekli adımların atılması gerektiğini anlatan Atakan uçuş öncesi aşı, pcr vb gibi bilgilerin nasıl kaydedeceğiyle ilgili çalışmaların bugün itibariyle yapılması gerektiğini kaydetti.

Girne- Alsancak yolu birinci etap çalışmalarının daha önce başlatıldığını dile getiren Atakan, hükümet değişikliğinden hemen önce bunun için kaynak ayrıldığının açıklandığını, bu yolun bir an önce tamamlanması için ayrılan kaynağın kullanılması gerektiğini anlattı.

Posta Dairesi’ne 14 posta memurunun istihdam edilmesi için bir an önce adım atılması gerektiğini dile getiren Atakan, Dairenin araç ve altyapı eksikliğinin de giderilmesi gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Dairesi’nde mühendis ve personel eksikliğinin süratle tamamlanması gerektiğini anlatan Atakan sismolojik ölçüm altyapısının güncellenmesinin önemli olduğunu da söyledi.

“Katkı koymaya her zaman hazırız”

Plaka takip sisteminin mevcut yapıyla entegrasyonu için başlatılan çalışmanın sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Atakan, ehliyet sınav parkurlarında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için atılan adımların tamamlanması gerektiğini de dile getirdi.

Telekomünikasyon Dairesi’ne ayrılan bütçenin düşüklüğünün önceki dönemde başlayan altyapı atılımının sekteye uğrayacağına işaret ettiğini kaydeden Atakan bir an önce bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

BTHK’nın teknolojik altyapısının tamamlanması gerektiğini söyleyen Atakan, siber suçlara karşı BTHK’nın önemli rol görev aldığını dile getirdi, siber suçlarla ilgili tüm kamunun dahil olacağı bir eğitim programı gerektiğini anlattı.

Yapısal dönüşüm için atılması gereken adımların atılması halinde hem kamu maliyesi hem de Bakanlığın faaliyetleri için kaynaklara ulaşmanın mümkün olacağını söyleyen Atakan, katkı koymaya her zaman hazır olduğunu da kaydetti.











Başa dön tuşu