DünyaManşet

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 100 bini aştı

Yeni tip koronavirüs vaka sayısı ABD’de 25 milyon 880 bini, Hindistan’da 10 milyon 689 bini, Brezilya’da 8 milyon 881 bini ve Rusya’da 3 milyon 756 bini aştı

İlk vakaya Minnesota eyaletinde rastlandı

İlk kez Brezilya’da tespit edilen daha bulaşıcı bir Koronavirüs türünün ABD’ye sıçradığı, ilk vakaya Minnesota eyaletinde rastlandığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Koronavirüs aşılarının yoksul ülkelere eşit şekilde dağıtılması çağrısında bulunarak, “Aşıların hakkaniyetle dağıtılmasını desteklemek her ülkenin kendi orta ve uzun vadeli ekonomik çıkarına olacaktır.” dedi

İlaç şirketi Moderna’dan yapılan açıklamada, laboratuvar testlerinin Koronavirüs aşısının İngiltere’deki B.1.1.7 olarak bilinen türüne karşı vücudun antikor üretimine teşvik konusunda etkili olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AstraZeneca firmasının Koronavirüs aşılarının tedarikinde yaşanan gecikmeler hakkında, “Avrupa, dünyanın ilk Kovid-19 aşılarının geliştirilmesine katkı sağlamak için milyarlarca avro yatırım yaptı. Şimdi şirketler yükümlülüklerini yerine getirmeli ve aşıları yerine ulaştırmalı.” dedi.

AB Komisyonunun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides ise Oxford-AstraZeneca aşısının tedarik kısmında sorun olduğunu, AstraZeneca’nın AB Komisyonu ve üye ülkelere gelecek haftalarda anlaşmalardakinden daha az miktarda doz teslim edeceğini bildirdiğini aktardı.

Morityus’ta Kitlesel Aşılama Başladı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgından çıkışın beklenildiği kadar kısa sürmeyeceğini vurgulayarak, “Pandemi gelecek aylarda ve yıllarda hayatlarımızı ve işleri yapış şeklimizi etkilemeye devam edecek.” dedi.

Portekiz’de son 24 saatte kaydedilen 291 can kaybı, bu zamana kadar tespit edilen en yüksek günlük ölü sayısı oldu.

Brezilya’da Yüksek Mahkeme, Amazon eyaletinin Manaus kentinde Koronavirüs nedeniyle sağlık sisteminin çökmesinde ihmali olduğu iddia edilen Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello hakkında soruşturma başlatılmasına izin verdi.











Başa dön tuşu