DünyaManşet

Erdoğan: Kapı aralıyoruz

Türkiye’nin Milli Uzay Programı‘nın tanıtımında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz.” dedi

Erdoğan: Yol haritasının başarıyla hayata geçmesini bekliyorum

Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın tanıtımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye Cumhurbaşkanlığı Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Milli Uzay Programı hakkında Erdoğan, “Küresel uzay yarışında ülkemizi üst liglere taşıyacak bu yol haritasının başarıyla hayata geçmesini diliyorum.”  dedi.  Erdoğan, “Yüzyıllar boyunca yeryüzünde adaletin, ahlakın ve barışın öncülüğünü yapan medeniyetimizin gökyüzündeki yolculuğuna kapı aralıyoruz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “İlk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydumuz İmece’nin entegrasyon işlemleri tamamlandı, testleri sürüyor.” diye konuştu. Erdoğan, “Önümüzdeki süreçte Türk mühendislerinin yerli yazılımlarıyla uydulardan elde ettiğimiz bilgilerin güvenliğini tamamen sağlamış olacağız.” dedi.  Erdoğan, “18 yılda TÜBİTAK aracılığıyla uydu, uzay, fırlatma sistemleri uzay ekipmanları konularında 56 projeye toplam 2,1 milyar lira kaynak sağladık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 “oyunu değiştiren tarafta yer almayı başardık”

Erdoğan, “Bugün yeryüzünde adaleti tesis etmenin yolu gökyüzünde güçlü bir şekilde var olmaktan geçiyor.” diye konuştu.  Erdoğan, “Güçlü ve bağımsız Türkiye’nin yerini sadece dünyada değil uzayda da tahkim edeceğiz.” Şeklinde konuştu. Erdoğan, “Uzay aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı uluslararası iş birliğiyle hayata geçireceğiz.” dedi.  Erdoğan, “2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.











Başa dön tuşu