DünyaManşet

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında ‘karantinasız’ seyahat anlaşması

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Avrupa Tıp Derneği (EMA) tarafından onaylanan bir aşı ile aşılanan İsraillilerin 1 Nisan itibarıyla Kıbrıs‘a seyahat etmek için PCR testi yaptırmalarına gerek olmayacağını ve varışta karantinaya alınmayacağını söyledi

Anastasiades: Aşılar, pandemiyi durdurmada son derece önemli bir araç

Anastasiades, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Kudüs‘te yapılan görüşme sonrasında dün açıklama yaptı.

Anastasiades, aşıların hastalıktan etkilenenlerin sayısını, hastaneye yatışları ve ölümleri azalttığı ve sağlık sistemleri üzerindeki yükü azalttığı için “pandemiyi durdurmada son derece önemli bir araç” olduğunu söyledi.

“Karantinaya alınmayacaklar”

Anastasiades, turizme bağımlı bir ülke olan Kıbrıs için sınırsız hareketin yeniden başlamasının büyük önem taşıdığı gerçeği ışığında, İsrail‘in “Yeşil Pasaport” önerisiyle ilgili iki ülkenin de görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulacağını söyledi.

Anastasiades, “Bu amaçla, iki yetkili makamımız arasında 1 Nisan 2021’den itibaren EMA tarafından onaylanmış bir aşı ile aşılanan İsrail vatandaşlarının herhangi bir aşı yaptırmak zorunda kalmayacağı bir anlaşmaya varıldığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Kıbrıs’a seyahat etmek için PCR testi istenmeyecek ve varışta karantinaya alınmayacaktır. ” dedi.

Netanyahu: Bu yakın gelecekte turizme başlama olasılığını ortaya çıkarıyor

Netanyahu, Kıbrıs’ın İsrail’in aşı pasaportlarını tanımaya istekli olduğuna teşekkür etti ve İsrail’in Kıbrıs’ın aşı pasaportlarını tanıyacağını söyledi.

“Bu yakın gelecekte turizme başlama olasılığını ortaya çıkarıyor” dedi.

 

(CYPRUS MAİL)











Başa dön tuşu