DünyaManşet

Kavcıoğlu: yüzde 5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlıyız

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Şahap Kavcıoğlu,  Nisan ayında ya da sonraki aylarda yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında faizlerin indirileceği algısının doğru olmadığını söyledi

Kavcıoğlu: Kararlarımızı kurumsal bir para politikası anlayışı ile alacağız

Bloomberg’in sorularını yazılı olarak yanıtlayan Kavcıoğlu, “Nisan veya sonraki aylarda alınacak PPK kararlarında faizin hemen indirileceği yönündeki önyargılı yaklaşımı doğru bulmuyorum. Yeni dönemde de kararlarımızı kurumsal bir para politikası anlayışıyla enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacak şekilde almaya devam edeceğiz” dedi. Kavcıoğlu ayrıca, Merkez Bankası’nın yüzde 5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirdi:

“Ne kadar önemli olduğunun farkındayım”

“Bunun sürdürülebilir büyüme için ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Para politikası duruşunu belirlerken gerçekleşen ve beklenen enflasyonla birlikte küresel sermaye akımları, benzer ülkelerin reel getirileri ve yerleşiklerin portföy tercihlerini dikkate alacağız.” Kavcıoğlu ayrıca, “dalgalı kur rejimine bağlı kalacaklarını, kurların serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacağını” vurguladı. Resmi Gazete’de 20 Mart’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TCMB Başkanı Naci Ağbal görevden alınmış, yerine  Şahap Kavcıoğlu getirilmişti.











Başa dön tuşu