KıbrısManşet

Bağımsız Öğrenciler Grubu, KTOEÖS’ü ziyaret etti

Bağımsız Öğrenciler Grubu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nı (KTOEÖS) ziyaret ederek, online sınav ile ikinci notların oluşturulmasının seçenek olduğunu belirtti

“Görüşlerimizi ilettiğimiz toplantı gerçekleştirdik”

Grup tarafından yapılan açıklamada,  birçok öğrencinin de onay verdiği sınavsız geçiş veya online değerlendirme ile ya da online sınav ile ikinci notların oluşturulması konularında görüşlerin iletildiği bir toplantı gerçekleştirildiği kaydedildi.  Virüsün bulaş seviyesinin tavan yaptığı bu zamanlarda okulların yüz yüze açılmasının büyük bir sağlık ihlali olduğu görüşünde olan öğrenciler, öğretmenler ve aileler bulunduğunun ifade edildiği açıklamada,  “Biz öğrenciler sağlığımızı riske atmamamız gerektiği gerçeğinin, mezun olmaktan ve 19 günlük bir süreç için okula gitmekten daha önemli olduğunu biliyoruz. Her lise öğrencisinin hayali muhteşem bir mezuniyet ve arkadaşlarla bir arada bitirilen bir yıldır. Ama gelin görün ki bu sene ikisini de yapmak imkansız. Dünya’da virüsün bulaşabileceği en riskli 3. Sektör eğitim sektörüdür ve buna öğrenciler de dahildir” denildi. 

“Virüs okul kapılarına kadar ulaştı”            

Tüm bunların yanı sıra KKTC öğrencilerinin çoğunluğu online değerlendirme ile veya online sınav ile ikinci notların oluşturulmasının sağlık açısından da gerekli bir seçenek olarak gördüğünün kaydedildiği açıklamada,  “Virüs okul kapılarına kadar ulaşmış durumda. Okullar açılır açılmaz öğrenciler arası bulaş yayılmasının kaçınılmaz sonuçları olacaktır. Sağlığımız virüsün ortasına bu pandemi sürecini tamamen atlatmadan atılamaz” denildi. 

 











Başa dön tuşu