DünyaKıbrısManşet

Bahçeli: EOKA’cı bir ağızın hezeyanıdır

Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik çirkin sözler kullandı

Bahçeli: Akıncı süreci baltalamak için devreye girdi

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli,  Kıbrıs’ta bağımsız, eşit, egemen iki devletli çözümden başka bir yol kalmadığını iddia ederek,  adil, adaletli, hakkaniyetli, kalıcı ve eşitlik ilkesine dayalı bir çözüm isteniyorsa yegâne çarenin iki devletli çözüm olduğunu savundu.

Kıbrıs’ın kuzeyinin bir önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Cenevre sürecini baltalamak için devreye girdiğini iddia eden Bahçeli,  “ayıplı bir üslupla mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ı hayasızca eleştirmesi bize göre uyuyan Komünist hücrelerin tekrar harekete geçtiğinin işaretidir” dedi.

“Tatar cesur bir yürektir”

Bahçeli tarafından yapılan açıklamada şu iddialar yer aldı:

“Nereye ve kimlerin bataklığına aktığı az çok belli olan bu ahmağın, Sayın Tatar’a yönelik “Cenevre’de Türkiye’nin papağını olacak” açıklaması tam manasıyla EOKA’cı bir ağzın hezeyanıdır.  Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar papağan değildir, Kıbrıs’lı Türklerin hak ve çıkarlarını milli hassasiyetlere muvafık şekilde savunan cesur bir yürektir.  Türkiye’yle işbirliği halinde mücadelesini sürdürüyor olmasından rahatsızlık duyanlar ise Türk düşmanları, Rum sevdalılarıdır. Sayın Tatar’a Türkiye’nin papağını diyenler önce kendilerine bakmalı, papaz tuzaklarına nasıl düştüklerine kafa yormalıdır. Tabii kafaları varsa, kalpleri varsa, adamlıkları kaldıysa. Kıbrıs’ı ayak oyunlarıyla Rumların üzerine geçirmek için elinden geleni ardına koymayan Akıncı ve zihniyetine yakışan tek sıfat Rum Palikaryalığıdır. Rum’un tasmasını başına geçiren vatansızların tahrik ve tertiplerine aldanacak yoktur. Kıbrıs Türk’tür, Kıbrıs şehadettir, Kıbrıs mücahittir, Kıbrıs bekadır. Aksini iddia edenler Rumların ve sömürgeci odakların ücretli ajanlarıdır”

 











Başa dön tuşu