DünyaManşet

Bahçeli: AYM, Yüksek Mahkeme statüsünden çıkarılsın

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümünde yeni anayasa” vizyonuyla 100 maddelik anayasa önerisi hazırladıklarını açıkladı

MHP lideri, yeni anayasa önerisini, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

“MHP’nin anayasa değişikliği teklifi 4 bölümden oluşuyor”

 

Devlet Bahçeli’nin öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) sunacaklarını açıkladığı anayasa değişikliği teklifi 4 bölümden oluşuyor.

Bahçeli, anayasa değişikliği önerilerinde, verdiği kararlar nedeniyle “Kapatılmalıdır” dediği Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ise “yüksek mahkeme” statüsünden çıkarılıp özel bir statüde düzenlendiğini söyledi. MHP’nin önerisinde, Cumhurbaşkanı ile birlike iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın da seçimle işbaşına gelmesi öngörülüyor.

“Anayasalar değiştirilemez metinler değildir”

Anayasaların değiştirilemez metinler olmadığını ve zamanın ruhuna uygun olarak yeni anayasa yazılmasının kaçınılmaz bir görev olduğunu ifade eden Bahçeli, yeni anayasanın ön koşulunu “Türkiye Cumhuriyeti‘nin temel ilkeleri ve kurucu felsefeleri kıskançlıkla muhafaza edilmelidir” diye açıkladı.

Herkesin ittifak halinde yeni anayasadan bahsettiğini ve bu nedenle de konuşmak, görüşmek için müsait bir zeminin olduğunu kaydeden Bahçeli, “Artık uzlaşmak, yeni anayasa hazırlamak milli vecibedir. Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır” görüşünü dile getirdi.











Başa dön tuşu