DünyaManşet

Sedat Peker yakalandı mı?

Sedat Peker‘in uzun süre sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaması ‘yakalandı mı’ sorusunu gündeme getirdi. Halk TV yayınında aktarılana göre avukatları Peker’in yakalandığı iddiasını yalanladı

Peker, iki gün boyunca sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmadı

Sedat Peker’in Dubai’de BAE güçleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur ise “Gözaltı değil, davet üzerine gitti. BAE yetkilileriyle görüşme halinde” dedi

Uzun süredir Pazar sabahları yayınladığı videolardaki iddiaları ile gündemin baş köşesine yerleşen Sedat Peker, iki gün boyunca sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmadı.

Peker’in sosyal medyadaki sessizliği kullanıcılar arasında ‘Yakalandı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Çok sayıda kişi Peker’in yakalanmış olabileceğini, bu yüzden paylaşım yapamıyor olabileceğini yazdı.

Peker’in avukatları ise iddiayı yalanladı. Halk TV’de Özlem Gürses, Peker’in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumu olmadığını ifade ettiklerini belirtti.

Peker’in yakalanması an meselesi

Öte yandan sosyal medyadaki bazı iddialara göre de Peker’in, Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) destekli SAT askeri operasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı evde yakalandığı dile getiriliyor. Operasyonun da Katar üzerinden İHA desteğiyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Odatv’ye konuşan kaynaklar ise Peker’in henüz yakalanmadığını, ancak operasyonun an meselesi olduğunu doğruladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söyledi. Pehlivan kaynak olarak Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’u gösterdi.

Suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker,. bir ayı aşkın süredir paylaştığı ve milyonlarca izlenen videolarda, çeşitli siyasetçi, iş insanı, eski güvenlik görevlileri ve gazetecilerle ilgili iddialarda bulunuyor.

(BirGün Gazetesi)











Başa dön tuşu