KıbrısManşet

Lute, Tatar ve Anastasiadis ile görüştü

BM Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute yeni bir gayriresmî 5+BM konferansı için ortak zemin arayışı çerçevesinde dün Kıbrıslıtürk lider Ersin Tatar ve Kıbrıslırum lider Nikos Anastasiadis‘le görüştü

Görüşmede mutabakata varılamadı

Lute yeni bir gayriresmî 5+BM konferansı için ortak zemin arayışı çerçevesinde dün Tatar ve Anastasiadis ile görüştü. Lute’un, tarafların fikirlerini ortaya koyduğu dünkü görüşmelerde herhangi ortak bir zemin bulamadığı bildirildi.

Fileleftheros‘un haberine göre dünkü görüşmelerinde çıkmazın kırılması ve Kıbrıs müzakerelerinin başlaması için fikirler ortaya atan Lute, Anastasiadis’ten ‘özlü müzakerelere gidilmeden önce egemenlik konusunun çözülmesini kabul etmeyeceği‘ cevabını aldı.

Fileleftheros: Genel sekreter yararlı görürse Anastasiadis Tatar’la ortak görüşemeye hazır  

Habere göre Anastasiadis, Genel Sekreter yararlı görürse Tatar ile ortak görüşmeye de hazır olduğunu Lute’a söyledi.

Kıbrıslırum lider ayrıca BM Genel Sekreterine gönderdiği mektupta yer verdiği ve Cenevre’deki gayriresmî 5+BM konferansında masaya koyduğu Güven Yaratıcı Önlemler tekliflerini de yineledi.

Gazete, Tatar’ın Lute ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamadan satırbaşlarını ‘Ersin Tatar Kendi Şartlarıyla Yeni Cenevre İstiyor‘ başlığıyla aktardı.











Başa dön tuşu