KıbrısManşet

Kutlu Adalı’nın anma töreni 09:30’da gerçekleşti

Gazeteci Kutlu Adalı katledilişinin yıl dönümünde anılıyor. Eşi İlkay Adalı, Yenidüzen Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ve Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir‘in yaptığı konuşmaların ardından Kutlu Adalı’nın mezarına karanfil bırakıldı

Mutlukayalı: Biz sadece katilleri istemiyoruz

Yenidüzen Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı anma töreninde konuşma yaptı.

Mutlukayalı, “Bu seneki anma töreni daha özel Çünkü o karanlık dünyadan bataklıktan birileri çıktı ve bizim için bilinmez olmayanı daha büyük kitlelere anlattı. Kutlu Adalıyı katleden zihniyeti biliyorduk yanılmadık. Biz sadece Adalının katillerini istemiyoruz ülkemizde istiyoruz. Biz sadece katilleri istemiyoruz ,  bu ülkede ki yaşama hakkımızı da istiyoruz, düşünce özgülüğümüzü istiyoruz.” dedi.

11:30’da basın açıklaması yapılacak

Adalı cinayetinin aydınlatılması için çalışmaların sürdürülmesi adına bir dizi eylem de yapılacak.

Bu Memleket Bizim Platformu, Kutlu Adalı’nın ölüm yıl dönümü çerçevesinde Polis Genel Müdürlüğü önünde saat 11.30’da basın açıklaması yapacak.

Sol Hareket, gazeteci yazar Kutlu Adalı cinayetinin soruşturulması ve katillerin cezalandırılması talebini ortaya koymak amacıyla, saat 18.00’de Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basın toplantısı düzenleyecek.

Kişmir: BMBP her olaya toplumsal bakıyor

Gazeteci-yazar Kutlu Adalı, Yenidüzen ve Kutlu Adalı Vakfı’nın düzenlediği etkinlikle mezarı başında saat 09:30’da anıldı.

Adalı’nın anma töreninde konuşma yapan Kişmir, “Susmayacağız diyoruz fakat bizler susmazken olayı kapatmak isteyenler oldu. Başımızda yaşanan tüm olumsuzlukları Kıbrıs’a getirmek isteyenler oldu” dedi.

İfade ve düşünce özgürlüğünün önemli olduğu vurgulayan Kişmir, “Basın-Sen olarak da Kutlu Adalı bizim için çok önemlidir” dedi. Ayrıca Kişmir, Bu Memleket Bizim Platformu’nun (BMBP) her olaya toplumsal toplumsal baktığını da söyledi.

Kişmir, BMBP olarak Adalı’yı saygı ile andığını söyleyerek sözlerini noktaladı.










Başa dön tuşu