KıbrısManşet

Sayıştay raporunda adı geçen personele terfi verildi!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-tek) başlattığını söylediği ‘Temiz eller‘ operasyonu, adeta usulsüzlükler ve ‘adam kayırma‘ silsilesine dönüştü

Erdoğan’ın bitmeyen atama aşkı

Kıb-tek, özellikle kurum müdürü Gürcan Erdoğan’ın sürekli birilerini usule aykırı bir yerlere atamak istemesiyle gündeme geliyor.

Ne Ombudsman‘ın soruşturmaları ne de kamu vicdanı umurlarında olmadan, bizzat Arıklı’nın atadığı Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun çanak tutmasıyla gerçekleşen atamalar, eşitlik ve adaletsizliği günden güne artırıyor.

Basına yansıyınca geri çekmişti, şimdi tekrar atamak istiyor

7 Nisan 2021 tarihinde müdür Erdoğan tarafından, Teknecik Elektrik Santrali‘nde Elektrik Elektronik Şube Amiri olarak görevlendirilen Volkan Çetin’in ataması, Çetin’in Sayıştay raporlarında adının geçmesi sebebiyle basına yansımış, kısa süre sonra görevlendirme geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Aradan geçen yakşalık 3 aylık sürenin ardından, olayın kamuoyunda unutulduğunu düşünen Erdoğan, aynı görevlendirmeyi tekrar yapmak için harekete geçti ve 1 Temmuz 2021 tarihinde bir yazdı yazdı.

Yazıda, ‘Münhal açılıp yeni atama yapılıncaya kadar’ Çetin’in yine amir olarak görevlendirilmesi söz konusu.

Peki soruyoruz;

*3 aylık süreçte ne değişti?

*Çetin’in, çok yakın bir zamanda adı açılan bir soruşturmada geçiyor diye ‘aklanana kadar’ Mağusa’ya gönderilen personelden ne farkı vardır?

*3 ay önce basına yansıması sebebiyle geri çektiğiniz atamayı, hangi gerekçeyle tekrar gündeme getirdiniz?

İlgili Sayıştay raporu için TIKLAYIN

Özgür Gazete/Özel Habe











Başa dön tuşu