KıbrısManşet

Sol Hareket ve KTOEÖS görüşmesinde mücadelenin yükseltilmesinin gerekliligi ele alındı

Sol Hareket, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nı (KTOEÖS) ziyaret ederek, eğitimde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri konuştu

“Militarizm, cinsiyetçilik, şovenizm gibi unsurlar eğitimden çıkarılmalı”

Görüşmede, derinleşen eşitsizlikler, pandemi dönemi gençlerin ve çocukların uğradıkları, psikolojik, sosyal ve akademik kayıplar ayrıca bu kayıpların telafilerine yönelik çözüm önerileri hakkında konuşuldu.

Eğitimin, eşitsizlikleri gidermedeki ve toplumlararası kalıcı barışı sağlamadaki rolünün vurguladığı görüşmede, ayrılıkları kalıcılaştıran, düşmanlık üreten, militarizm, cinsiyetçilik, şovenizm gibi unsurların eğitimden çıkarılmasının elzem olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.

Ancak bu çabanın verilmesiyle eğitimin barış yolunda ve nitelikli toplum yaratmada etkin bir araç olacağı vurgulandı.

“Mücadelenin yükseltilmesinin gerekliligi ele alındı”

Hak ve özgürlüklerimizin birer birer gasp edilmeye, korku coğrafyası yaratılmaya çalışıldığı ve saldırıların gittikçe arttırıldığı bu dönemde dayanışma ve mücadelenin yükseltilmesinin gerekliligi ele alındı.

Öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadığı sosyal, kültürel kayıpların telafisine katkıda bulunmak ve öğrencilerde barış kültürü anlayışı ile ekolojik bilincin gelistirilmesine yönelik işbirliği yapılması dile getirildi.
Etkinlikleri organize etmede destek vermek isteyen tüm örgüt ve kurumlara dayanışma çağrısı yapılması kararı alındı.











Başa dön tuşu