DünyaManşet

Gıda zehirlenmesi sanıldı, Covid-19’dan hayatını kaybetti

Amerika’nın Georgia eyaletinde meydana gelen olayda 5 yaşındaki çocuk yakalandığı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

 Baba ve kız kardeşe de Covid-19 tanısı konuldu

Babası Wes Gibson ve küçük kız kardeşine de Covid-19 teşhisi konulduktan sonra hastanede tedavi altına alınan Wyatt’ın mide bulantısı ve uyuşukluk görünmesinden sonra başlangıçta gıda zehirlenmesine yakalandığı düşünüldü.

Ailesi yaşadıklarını, “Önce iştahsızlık başladı. Biraz kusma, biraz uyuşukluk hissetti. Daha sonra dili beyazlamaya başladı. Gıda zehirlenmesi zannettik. Hastaneye götürdük. Ertesi gün Thompson Çocuk Hastanesi’nde Covid-19  strep ve staph enfeksiyonları teşhisi kondu. Felç geçirdikten sonra annesinin kollarında öldü” sözleriyle anlattı.

ölenlerin yaklaşık 335’i 18 yaşın altında

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri genelinde korona virüsünden ölen 600 binden fazla kişiden yaklaşık 335’i 18 yaşın altında.

Wyatt’ın şu anda ülkedeki tüm vakaların %83’ün den fazlasını oluşturan Covid-19’un Delta varyantı tarafından enfekte olup olmadığı belli değil. Haziran ayında, delta varyantı yeni vakaların %30’unu oluşturuyor.

Uzmanlar varyantın aşılanmamış nüfus ve küçük çocuklar arasında yayılabileceği konusunda uyardılar.

12 yaşından küçük çocuklar için aşı mevcut değil. ABD Başkanı Joe Biden, küçük çocukların yakında aşı olabileceğini söyledi ancak bunun bilim adamlarına bağlı olduğunu kaydetti.

(Sözcü)











Başa dön tuşu