DünyaManşet

2 işçi de yaralı

Türkiye‘nin Manavgat ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmasına katılan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi de tedavi altına alındı

2 işçi yaralı

Manavgat’ta Gebece Mahallesi Beloluk mevkisinde söndürme çalışmaları sırasında arazözün yandığı bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bölgede yapılan araştırma sonucu 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bodrum’da yangın: Evler boşaltılıyor

Türkiye’de Muğla‘nın Bodrum ilçesinde ve Antakya‘da Umurça Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın bir bölgede yeni yangınlar çıktı, bazı evler tahliye edildi. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, bölgedeki bazı evlere sıçradı.

Bodrum Belediyesi, gerekli olmadıkça trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.

DHA’da yer alan habere göre, Bodrum ilçesindeki makilik alanda çıkan yangında alevler, İçmeler Mahallesi’nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ulaştı. Polis ekipleri, 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti.

Rüzgarın da yön değiştirmesiyle alevler Kızılağaç Mahallesi’ne doğru yöneldi. Geniş bir alanda etkili olan yangında, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle faklı bölgelerde alevlenmelerin yaşanması söndürme ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Antalya, Mersin ve Muğla’da yangın söndürme çalışmalarına devam ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu akşam paylaştığı mesajda, Adana Pos, Osmaniye Kadirli ve Mersin Aydıncık’taki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Antalya, Mersin ve Muğla’da yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, yangınların önüne geçmek için valiliklerce birçok ilde ormanlık alana giriş yasağı getirildi.

İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın Çanakkale, Gaziantep, Niğde, Gümüşhane, Kırklareli, Uşak, Hatay, Edirne, Denizli, Karabük, Samsun, Tekirdağ ve Kilis’te ormanlara giriş yasaklandı.

(BBC)











Başa dön tuşu