DünyaManşet

Pakdemirli: Muğla’da 4 uçak ve 17 helikopterle müdahale devam ediyor

Türkiye‘de Muğla, Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangınları devam ediyor

Milas’ta alevler Çökertme mevkiinde yayıldı

Risk altındaki mahalleler boşaltıldı. Antalya’da Manavgat ve Gündoğmuş yangınları sürüyor. Tunceli Hozat’ta da ekipler söndürme çalışması için seferber olmuş durumda.119 yangının kontrol altına alındığı, 3 ilde 7 yangının devam ettiğini açıklandı.

Türkiye’de 3 ilde yangınlarla mücadele devam ediyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı, son 5 günde 32 ilde meydana gelen 119 yangının kontrol altına alındığını, 3 ildeki 8 yangının da devam ettiğini duyurdu.

Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Milas Kavaklıdere ve Seydikemer ilçeleriyle Tunceli’nin Hozat ilçesinde orman yangınları sürüyor.

Pakdemirli: Muğla’da 4 uçak ve 17 helikopterle müdahale devam ediyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlere havadan müdahalenin yetersiz olduğuna ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Muğla’da 4 uçak, 1 İHA, 17 helikopter, 185 arazöz, 93 itfaiye, iş makinesi, 414 araç, 55 ambulans ve 1457 personelle müdahalenin sürdüğünü belirten Tarım ve Orman Bakanı, “Vatandaşlarımız, şu anda mücadele ettiğimiz satıh çok büyük olduğu için semalarda istedikleri sıklıkta bu araçları göremeyebilir. Muğla üzerinde esas hava gücü olarak 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

(NTV)











Başa dön tuşu