DünyaManşet

32 ilde 119 yangın varken, Yunanistan’dan yardım kabul edilmedi

Türkiye, Yunanistan‘ın 6 gündür devam eden yangınlarla ilgili yardım teklifine sadece teşekkür etmekle yetindi

32 ilde 199 orman yangını

Türkiye 6 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre son beş günde 32 ildeki 199 orman yangını kontrol altına alınırken, üç ilde yedi yangın ise devam ediyor.

Yangınlarda şu ana dek sekiz kişi hayatını kaybetti. Orman yangınlarıyla mücadele devam ederken Avrupa Komisyonu, yangınlara müdahale etmesi için İspanya’dan iki, Hırvatistan’dan bir tane yangın söndürme uçağının Türkiye’ye gönderileceği açıkladı.

Yunanistan’ın yardım teklifi cevapsız bırakıldı

Yunanistan makamları ise yangınla mücadele konusunda Türkiye’ye itfaiye uçağı göndermeye hazır olduklarını ancak bu taleplerine Türk makamlarından olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

BBC Türkçe’den Stelyo Berberakis’in haberine göre, Yunanistan makamları Türkiye’den bir yardım talebi gelmesi halinde itfaiye uçaklarını gönderebileceklerini ancak bundan önceki taleplerine teşekkür dışında olumlu bir yanıt gelmediği ifade edildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 29 Temmuz’da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nu aramıştı. Dendias daha sonraki açıklamasında, “Türk dostum Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu aradım. Kendi seçim bölgesi olan Antalya’da çıkan yangından ötürü üzüntümü dile getirdim ve kendisine Yunanistan’ın yangın söndürme faaliyetleri için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu söyledim” ifadelerini kullanmıştı.











Başa dön tuşu