DünyaManşet

Muğla ilçesinde satılık arazi ilanlarının sayısı büyük oranda arttı

Türkiye‘yi dört bir yandan saran yangınların kötü etkilediği yerlerden olan Türkiye’nin Muğla ilçesinde satılık arazi ilanlarının sayısı büyük oranda arttı

Muğla ilçesinde satılık arazi ilanlarının sayısı büyük oranda arttı

Yangının şiddetli noktalarından biri olan Türkiye’nin Muğla ilçesinde arazilerin satışa çıkarılması dikkat çekti. Halihazırda bu yerlerin imara açılıp açılmayacağı tartışması gündemi meşgul ederken ilan sayısının artması sosyal medyada yankı uyandırdı.

Yangının etkili olduğu Muğla’da önde gelen ticaret sitelerinden Sahibinden’e yüklenen satılık arazi ilanlarında bir patlama yaşandı. Sayfalarca ilanın kısa sürede yayılandığı sitede sadece bugün 292 adet ilan yayınlandı.

Araziler imara açılacak iddiası

Satışa sunulan arazilerin bazılarının ilanlarında ‘imara açılacak’ ifadesine yer verdiği söyleniyor. Şu anda bu ifadeye yer veren herhangi bir ilan bulunmuyor olsa da Sahibinden’in bu ilanları kaldırdığı iddia ediliyor.

İlan sahiplerinden birisi açıklama yaptı:

Söz konusu ilanlardan birinin sahibi emlakçı Erdal Bozkurt, sosyal medyada düşünüldüğü gibi bir amacı olmadığını, ilanın 2 yıllık olduğunu, Sahibinden’in ilanları belirli aralıklarla yenilediğini ve yenileme gününün o güne denk geldiğini belirterek yanlış anlama sebebiyle özür diledi.

Sonradan kaldırılan ‘Turizm imara açılacak’ başlığı kendisine sorulduğunda ise şunları söyledi: “O da eski başlıktı, aslında zaten orası turizm alanı içerisinde, oğlumun sosyal medyadaki tepkileri söylemesinin ardından başlığı düzelttik, bugüne denk gelmesi kötü bir tesadüf oldu”

Yetkililerin açıklamaları

Yangınların ilk başladığı günlerde söndürme çalışmaları sırasında açıklama yapan Türkiye Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınlardan sonra ortaya çıkan imar endişesine gerek olmadığını ve yanan ormanlık alanlarda herhangi bir inşaat yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

“Kurumlarla el ele verip yanan alanın tekrar küllerinden doğması için kampanya başlatacağız. Görkem Hasdemir adına hatıra ormanı oluşturmayı teklif edeceğiz.” ifadelerini kullanan Oktay’dan sonra benzer açıklamalarda bulunan TC Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, anayasanın 169. maddesine göre orman alanlarının imara açılamayacağını belirterek “Eğer turizmle ilgili bir tesis yapılacaksa, ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı da “Yanan orman arazilerinin yapılaşmaya açılması mümkün değil.” ifadeleriyle vatandaşın yüreğine su serpmek için açıklamalarında bulunmuştu.

(webTekno)











Başa dön tuşu