DünyaManşet

Türkiye’deki seller

Türkiye’de kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi‘nde Bartın, Sinop ve Kastamonu’da sel ve su baskınları oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu‘da sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bartın’da ise bir kişi hala kayıp

bölge sakinleri tahliye edildi

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, AFAD, Batı Karadeniz’de etkili olan aşırı aşırı yağışlar sonucunda Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçesinin selden etkilendiğini bildirdi.

Selden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlar ise güvenli bölgelere tahliye edildi. Ayancık Devlet Hastanesi de bölge de tahliye edilen yerler arasında.

Birçok köye elektrik verilemiyor

Ayrıca AFAD, Bartın genelinde 4 köye, Kastamonu genelinde 180 köye ve Sinop’ta da Ayancık ve Türkeli ilçelerine bağlı 87 köye elektrik verilemediğini aktardı.

Bartın’da aşırı yağışlar ve sel nedeniyle heyelan meydana geldi, ilde bir kişi selde kayboldu. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde ise meydana gelen selde birçok araç sürüklendi. Kentte iki kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti.

(BBC Türkçe)











Başa dön tuşu