KıbrısManşet

Rogers: Polis Genel Müdürlüğü ve Başbakanlığı bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum

Halkın Partisi (HP) milletvekili Jale Refik Rogers, şiddetle mücadele konusunda eğitim almış kişilerin çalıştığı birimin dağıtılması ülkede kadına yönelik şiddetle mücadeleye büyük bir darbe olduğunu vurgulayarak, Polis Genel Müdürlüğü ve Başbakanlığı yanlıştan dönmeye davet etti

Rogers: Birimin dağıtılması ülkede kadına yönelik şiddetle mücadeleye büyük bir darbe

Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Rogers, Sosyal devlet olma açısından daha çok eksiği olan ülkede, şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında daha gidecek çok yolun olduğunu belirtti.

Rogers’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Kadına şiddetle mücadele birimi” Polis Genel Müdürlüğü altında dörtlü hükümet döneminde kurulmuş ve o günden itibaren şiddet gören kadınların güvenli bir şekilde başvurabileceği bir yer olmuş, polise bu yöndeki başvuruların sayılarında artış gözlemlenmiştir.

Sosyal devlet olma açısından daha çok eksiği olan ülkemizde, şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında daha gidecek çok yolumuz var.

Şiddetle mücadele konusunda eğitim almış kişilerin çalıştığı bu birimin dağıtılması bu ülkede kadına yönelik şiddetle mücadeleye büyük bir darbedir.

Polis Genel Müdürlüğü’nün insan ticareti gibi diğer insanı konularda özel birimler oluşturması gerekirken, mevcut birimi geliştirmesi beklenirken, düzgün çalışan bu birimin dağıtılması kabul edilebilir bir şey değildir. Polis Genel Müdürlüğü ve Başbakanlığı bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum.











Başa dön tuşu