DünyaManşet

Kabil’e bombalı saldırılar düzenlendi, saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan‘da Taliban‘ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı’nın çok yakınında patlamalar meydana geldi; hayatını kaybedenlerin sayısı 180’i geçti

Urban: 13 Amerikan askeri hayatını kaybetti

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı’ndaki saldırıda ölen Amerikan askeri sayısının 13 olduğunu açıkladı. Urban, yaralı sayısının 18’e çıktığını ve yaralıların cerrahi birimlerle donatılmış özel bir C-17 tahliye uçağı ile Afganistan’dan çıkarıldığını kaydetti.

İki yetkili ise saldırıda yaşamını yitiren Afgan sayısının 169 olduğunu ve bu sayının artabileceğini belirtti. Aynı yetkililer, parçalara ayrılmış cesetlerin olduğunu ve kimlik belirleme çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek ölü sayısının artmasının muhtemel olduğunu kaydetti.

132 cansız bedenin kimliği belirlenemedi

Bölgede görev yapan gazeteciler, 132 cansız bedenin kimliğinin belirlenemediğini kaydederken, 200 yaralının da tedavi gördüğünü öne sürdü. 

Taliban yetkilisi: 28 örgüt militanı hayatını kaybetti

Bir Taliban yetkilisi ise ölenlerden 28’inin örgüt militanı olduğunu belirtti.

Türk askerleri saldırılardan etkilenmedi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur” denildi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Taliban’ın hızlı şekilde yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da gerginlik sürerken düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

Örgüt, saldırıyı düzenlediği öne sürülen militanın fotoğrafını yayınlayarak eyleme yönelik bilgiler paylaştı. Bildiride, militanın ABD askerlerinin 5 metre yakınında eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü.

(Euronews)











Başa dön tuşu