DünyaKORONAVİRÜSManşetSağlık

Connecticut Üniversitesi aşı konusunda eğitim vermeye odaklanıyor

ABD‘de devlet üniversitelerinin büyük bölümünde öğrencilerin yeni tip Covid-19 aşısı yaptırma zorunluluğu bulunmazken, okulların öğrencileri aşı olmaya teşvik etmek için kampanyalar düzenlediği açıklandı

Öğrenciler aşı olmaya ikna etmeye çalışılıyor

ABD’nin en büyük 50 üniversitesinden 26’sında Covid-19 aşısı olma zorunluluğu bulunmuyor.

Ülkenin kuzeybatısında ve California‘da bulunan üniversiteler aşı düzenlemeleri yaparken, aşının zorunlu tutulmasının yerel yönetimlerce yasaklandığı Florida, Texas ve Arizona gibi eyaletlerde okul kampüslerinin normale dönmesi için aşılanma oranlarının yükselmesi gerektiğini düşünen yöneticiler, öğrencileri aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor.

Connecticut Üniversitesi‘nde öğrencilerin aşı zorunluluğu bulunmasına rağmen yönetimin istisna taleplerini reddetmediği vurgulanıyor.

Connecticut Üniversitesi aşı konusunda eğitim vermeye odaklanıyor

Üniversite yönetimi öğrencilerin aşı olmak konusundaki tedirginliklerini anladıklarını belirterek, aşı konusunda eğitim vermeye odaklanıyor.

Sonbahar döneminde yüzde 90 oranında yüz yüze eğitime geçen üniversitede öğrencilerin yüzde 97’sinin aşılı olduğu ve dönem başından beri 10 öğrencide Covid-19 enfeksiyonuna rastlandığı bildirildi.

 

(NTV)











Başa dön tuşu