DünyaManşetYaşam

5,8 büyüklüğündeki depremde 46 bina hasar gördü

Avustralya‘nın Melbourne kenti yakınlarında meydana gelen depremin binalarda hasara yol açtığı ancak ağır yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı bildirildi

Melbourne'daki ünlü Chapel Caddesi de zarar gördüDeprem, Melburne’ün Victoria eyalentinde meydana geldi

Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı James Merlino, merkez üssü Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’ün yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Mansfield bölgesi olan ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu.

46 binada küçük çapta hasar var

Büyüklüğü önce 6,0 olarak açıklanan daha sonra da 5,8’e düşürülen depremin Melbourne’ün Kensington, Ascot Vale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote ve West Melbourne semtlerinde 46 binanda hasara neden olduğunu açıklayan Merlino, söz konusu binalardaki hasarlardan çoğunun küçük çapta olduğunu söyledi.

MelbourneDepremde can kaybı olmadı

Eyalette başka bir hasar olup olmadığının tespiti için helikopter görevlendirdiklerini belirten ve artçı sarsıntılara karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Merlino, “Elimizde şu aşamada herhangi bir yaralanma raporu yok” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısı için New York’ta bulunan Scott Morrision da yaptığı değerlendirmede henüz ağır yaralanma ve can kaybına dair bir bilgi iletilmemesinin güzel haber olduğunu kaydetti.











Başa dön tuşu