DünyaManşetYaşam

Parents For Future: Çocuklarımızın geleceği tehlikede

Parents For Future tarafından yayımlanan destek mesajında, çocuklarının yanında oldukları ve Küresel İklim Grevi‘nde de onların yanında bulunacakları kaydedildi

Parents For Future (Gelecek için Ebeveynler), 24 Eylül’de gerçekleşecek Küresel İklim Grevi öncesi bir video yayımladı.

Parents For Future Global ağından 19 farklı ülkeden ebeveyn iklim aktivistleri hazırladıkları videoda, genç iklim aktivistlerine destek mesajı gönderdi.

‘Çocuklarımızın geleceği tehlikede’

Rodzice dla Klimatu‘dan (Gelecek Polonya için Ebeveynler) üç erkek çocuk annesi bir belgesel yapımcısı olan Kamila Kadzidlowska, hazırladıkları videoyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu videoyu yapmanın ana fikri, iklim adaleti hakkında ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek için bize umut veren ve bizi uyandıran genç iklim grevcilerine minnettarlığımızı ifade etmekti. Ama aynı zamanda iklim krizinin her yerde aileleri etkilediğini göstermenin de bir yolu.

Kim olduğumuz veya nerede yaşadığımız önemli değil, çocuklarımızın geleceği tehlikede. Bu yüzden iklim grevcilerini desteklememiz, birlikte hareket etmemiz ve liderlerimizden gerçek sistem değişiklikleri talep etmemiz gerekiyor.”

‘Bu herkesin savaşı’

İklim krizinden en çok etkilenen bölgelerin çoğunda ebeveynler de iklim hareketinde önemli rol oynuyor.

Parents for Future Nijerya‘dan Amuche Nnabueze bu konuyla ilgili şunları söyledi:

Nijerya gibi iklim değişikliğinin etkilerini halihazırda hisseden ülkelerdeki gençler için, gezegenin her köşesinden gaz emisyonları ve fosil yakıtların sona erdirilmesini, sera gazlarının azaltılmasını talep etmeye odaklanan ebeveynlerin olduğunu bilmek önemli. Hazırladığımız video, küresel liderlere bunun herkesin savaşı olduğunu ve şimdi harekete geçmemiz gerektiğini açıkça gösteriyor.”

Parents For Future Colombia‘dan Ana Ancines ise, çocuklarının geleceği için tüm ebeveynlerin birleşmesi gerektiğini belirtti ve “Latin Amerika’da Amazon’u, doğal rezervlerimizi ve suyu savunmak zorundayız. Kendi çocuklarım ve çocuklarınızın geleceği hakkında endişeliyim ve bu yüzden 24’ünde genç iklim aktivistlerine katılıyoruz” dedi.

‘Bir arada durmak her zamankinden daha önemli’

Parents For Future Brezilya‘dan Mariana Menezes, ebeveynler olarak bir arada durmanın her zamankinden daha önemli olduğunu kaydetti:

Bütün çocukların gezegenin sağlığıyla ilgili endişeler olmadan oynayabilmeleri ve çalışabilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Ancak bazıları zaten yaşanmaz ülkelerde yaşıyorlar ve birçoğu gelecek hakkında giderek daha fazla endişeleniyor. Çocuklarımızın yanlarında duran ve iklim eylemi çağrısında bulunan güvendikleri yetişkinleri görmeleri gerekiyor.

COP26’ya doğru ilerlerken hepimizin bir arada durması her zamankinden daha önemli. “











Başa dön tuşu