KıbrısManşet

Taçoy: Ülkede muhalefet boşluğu, Meclis’te de ‘atıl’ vekiller var

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede bir muhalefet boşluğu olduğunu söyleyerek, bu partilerin iktidara gelme niyetleri de olmadığını çünkü korktuklarını iddia etti

Taçoy: Ülkede ciddi bir muhalefet boşluğu yaşanıyor

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Taçoy, katıldığı bir programda gündeme dair soruları yanıtladı.

Ülkede ciddi bir muhalefet boşluğu yaşandığını söyleyen Taçoy, bu durumun muhalefet görevini üstlenen partilerin görevlerini yerine getirememesinden kaynaklandığını söyledi.

“İktidara gelme niyetleri yok”

Taçoy, muhalefet görevini yerine getirmemenin yanı sıra, söz konusu partilerin iktidara gelme niyeti bulunmadığını da öne sürdü.

Taçoy, “Hepsi korkuyor, mevcut ekonomik durumdan çekiniyorlar. Sadece UBP bir iktidar ve zor günlerin partisi olarak göreve talip oluyor” dedi.

“Tek başına iktidar olmak için gayret ediyoruz”

UBP’nin tüm kadrolarıyla birlikte iktidara talip olduğunu söyleyen Taçoy, yapılacak erken genel seçiminden sonra da UBP’nin iktidarda kalacağına inandığını belirtti.

Taçoy, “Tek başına iktidar olmak için gayret ediyoruz. Geleceğe dönük yelken açtık ve UBP için, KKTC için neler yapabileceğimizi ortaya koyarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“Mecliste ‘atıl’ vekiller var”

Taçoy, mecliste ‘atıl’ milletvekilleri bulunduğunu ve bu durumun üretim açısından sıkıntı yarattığını savunarak, grubu olmayan milletvekili yaratmayacak bir sisteme ihtiyaç olduğunu söyledi.

Meclis’te karma oyun ele alınacağı bir Ad-Hoc komite kurulduğunu da anımsatan Taçoy, kendisinin karma oyun tamamen kalkmasından yana olduğunu tekrarladı.

Taçoy, “UBP Parti Meclisi de bu konuda bir karar üretti. UBP karma oyu istemiyor, UBP karma oyun kalkmasını istiyor” dedi.

“Grubu olmayan partiler Meclis aritmetiğindeki dengesizliğin başlıca nedeni”

“Parti politikaları önemlidir. Parti politikaları olmazsa bireyler hiçbir şey yapamaz” diyen Taçoy, grubu bulunmayan siyasi partilerin meclis çatısı altında muhalefet etmek dışında çok fazla yapacak şeyleri bulunmadığını ileri sürdü.

Taçoy, bu partilerin meclis aritmetiğindeki dengesizliğin başlıca nedeni olduğunu söyleyerek, karma oyun yarattığı karmaşanın boyutlarının siyasi ahlaksızlıklara kadar gittiğini ifade etti.

Taçoy, kişilerin değil partilerin faydalanacağı, kişilerin değil partilerin kazanacağı vizyonlara ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu