EkonomiKıbrısManşet

Saydam: ‘Euro’ya geçiyoruz’ demek toplumla dalga geçmektir

Ekonomist Meymet Saydam, Kıbrıs‘ın kuzeyinde Euro para birimine geçileceği konusundaki açıklamaların insan zekasıyla dalga geçmek olduğunu söyleyerek, siyaset uğruna halk ile alay edildiğini savundu

Saydam: Siyaset uğruna halk ile alay etmeyin

Kıbrıs Postası‘nda Gökhan Altıner‘in sorularını yanıtlayan Saydam, ‘Kıbrıs’ın kuzeyinde Euro’ya geçilebilir’ söylemlerini, ‘Vakti zamanında bu konuyla ilgili delinin biri kuyuya bir taş atmış, yüzlerce akıllı da çıkaramadı’ şeklinde yorumladı.

Saydam, “Merkez Bankası’nın Euro mevduatına baksınlar. Diyelim ki buraya da 10 milyon Euro rezerv koyuldu. Peki 3 ay sonra ne olacak? İnsan zekası ile dalga geçmeyin, siyaset uğruna halk ile alay etmeyin” dedi.

“‘Euro’ya geçiyoruz’ demek toplumla dalga geçmektir”

23 Ocak’ta erken genel seçimlerin olduğunu ve bu söylemlerin seçim uğruna yapıldığıı savunan Saydam, kimsenin bu şekilde ekonomiye yön vermeye çalışmamasını, bunun doğru olmadığını söyledi.

Saydam, “Gücümüzün yetmediği yerlere yorum yapmak, doğru değil. Çünkü toplumu bölüyorsunuz, umut veriyorsunuz, buna inanan insanlar var. Türkiye bir politika izliyor ve dış borcunu ihracat ile kapatmaya çalışıyor. Bu yüzden de düşük faiz yüksek kur ile politikası izliyor ve biz eziliyoruz. Ama bunun sonucunda çıkıp ‘Euro’ya geçiyoruz’ demek toplumla dalga geçmektir” dedi.

“4 bin 900 TL olan asgari ücret 4 bin 900 Euro mu olacak?”

Bunu öne süren siyasilerin, gidip Meclis’te bunu sunmalarını, yapabiliyorlarsa yapmalarını isteyen Saydam, bu siyasi partilerin ekonomist üyelerinin kendisine matematik olarak bunun nasıl yapılacağını ıspat etmesi durumunda da özür dileyeceğini belirtti.

Saydam, “Bol keseden atmak kolay ama olmuyor, mümkün değil. Kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlar. Sen nereden bulacaksın bu Euro’yu? Madem Euro’ya geçecek durumunuz var, sterline geçin, dolara geçin. Ne olacak yabancı para birimine geçince? 4 bin 900 TL olan asgari ücret 4 bin 900 Euro mu olacak?” diye sordu.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu