KıbrısManşet

Vatandaşa tomruklar için “Karpaz’da asker için kullanılacak” cevabı veriliyor

Orman Dairesi’nin Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan atölyesinde, bir otel sahibinin yurt dışından 4 işçi getirerek, sayıları 500’ü bulan tomruklarını devletin makinalarını ve atölyesini kullanarak işlettiği iddia edildi

Orman Dairesi’nde neler oluyor?

Orman Dairesi’ne bağlı atölyede rutin verilen hizmet, vatandaşın odun satın alması ya da 1-2 tomruğunu getirip istediği şeklin verilmesi ve ücretini de ödemesi yönünde.

Bakanlık bu hizmetleri gerçekleştirmek için sürekli çalışan işçilerinin yanında, dönem dönem Türkiye’den de mevsimlik işçi getiriyor.

İçinde bulunduğumuz dönemde ise atölyede çalışan mevsimlik işçiler yok, sadece sürekli olan devlet çalışanları var.

Tomruklar otel sahibine ait

Ancak edindiğimiz bilgiye göre işi acele olan bir otel sahibi, istediği işleri yaptırabilmek için Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzoğlu ile birlikte skandal bir formül buldu.

Buna göre, gazetemizin atölyeden çektiği fotoğraflarda görünen bu tomruklar, bir otel sahibine ait.
Bu tomrukları işleyen işçiler ise ne devlet çalışanı ne de devletin mevsimlik getirdiği işçiler.

Kendi işçilerini devletin atölyesine getirtti

İşin skandal niteliğindeki noktası da tam burası.

İddiaya göre, otelinin sahilinde ahşap evler yapmak ve yaz sezonuna yetiştirmek isteyen otel sahibi, taşeron firma aracılığıyla devletin atölyesine kendi işçilerini getirdi.

400 bin TL’lik işe 40 bin TL’lik ödeme!

İşçileri kendi ödeyen otel sahibi, devletin makinalarını ve atölyesini de yine iddiaya göre Karzaoğlu ile yaptığı anlaşma ile kullanıyor.

Devletin normal şartlarda bu işten kazanacağı paranın 400 bin TL civarı olduğu söylenirken, otel sahibinin atölyeye bir ‘toz odası’ yapacak ve bir de ‘toz emme makinası’ alacak. Bu oda ve makinanın maliyetinin de 40 TL civarında olduğu belirtiliyor.

Vatandaşa odun yok! Tomruklar da asker için kullanılacak!

Orman Dairesi ile ilgili iddialar da bununla sınırlı değil. Gazetemize ulaşan vatandaşlar, odun tapel ettiklerinde ‘odun yok’ cevabı aldıklarını ancak odunların ayrıcalıklı bazı kesimlere odun verildiğini belirtiyor.

Ayrıca, haberimize konu olan tomruklarla ilgili de vatandaşlara, “Karpaz tarafında bir yerdeki askeri birlik için kullanılacak” cevabı veriliyor

Not: İddialarla ilgili ulaştığımız Orman Dairesi müdürü Cemil Karzaoğlu, telefonda bilgi vermek istemediğini söyleyerek, konuşmayı reddetti. Karzaoğlu’nun cevap hakkı saklıdır.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu