KıbrısManşet

TESLİMİYET PROTOKOLÜ| Atan: Siz yönetemezseniz, birileri gelir sizi yönetir

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, iş bilmez, beceriksiz ve basiretsiz bir hükümetin, böyle bir protokolü imzalamasının da doğal olduğunu söyleyerek, bunun bir var oluş mücadelesi olduğunu ve geri adım atmayacaklarını belirtti

Atan: Siz yönetemezseniz, birileri gelir sizi yönetir

Sendikaların bir araya gelerek oluşturduğu “Toplumsal Varoluş Platformu“nun, TC-KKTC arasında imzalanan sözde İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü hakkında halkın bilgilendirilmesi amaçlı düzenlediği basın toplantısında konuşan Atan, akaryakıta dün yapılan 5.40 TL’lik fahiş zammı hatırlatarak, ülkeyi yönetttiği iddiasında olanların hala hiçbir şey olmamış gibi davrandığını belirtti.

Atan, “Siz yönetemezseniz, birileri gelir sizi yönetir. Bu kadar iş bilmez, beceriksiz, basiretsiz bir hükümetin, böyle bir protokolü de imzalaması doğaldır. Alt yapısını hazırlamadan imza atarsanız, bu anormalliklere meydan verirsiniz” dedi.

“Biz de hodri meydan diyoruz, geri adım da atmıyoruz”

Var oluş mücadelesi verirken yok oluşa doğru gidildiğini söyleyen Atan, bunun müsebbibinin de en başta hükümet edenler olduğunu, doğru hamleler yapılamadığı için dayatma paketlerin geldiğini kaydetti.

Atan, “Protokolde 65 emeklilik yaşı dayatıldı. Zaten düzenleme 2008-2012 arasında yapılmıştı ancak buradaki esas sıkıntı sermaye kesiminin bu konudaki baskılarıdır. Sosyal Sigortalar Dairesi’nin getirildiği durum da bu sebepledir. Aslında kurum kendini idame ettirebilir. Bir yanda sermayeye yüzde 65 destek primi veriliyor ama küçük esnaf ve işletmeler iflas etmiş durumdadır. Bizim isyanımız bunadır. Biz de hodri meydan diyoruz, geri adım da atmıyoruz. Bu bir var oluş mücadelesidir. Bu geldiğimiz son noktadır” dedi.











Başa dön tuşu