KıbrısManşet

Anastasiadis karardan memnun: “Memnuniyetle karşılıyorum”

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ABD‘nin, Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını genişletmesini memnuniyetle karşıladı

Anastasiadis karardan memnun: “Memnuniyetle karşılıyorum”

Twitter hesabından açıklama yapan Anastasiadis, söz konusu kararın Kıbrıs ve ABD arasında savunma alanında da bulunan ileri düzeyde stratejik ilişkiyi yansıttığını söyledi ve karardan dolayı büyük memnuniyet ifade etti.

“@StateDep tarafından Kıbrıs’a uygulanan ABD silah ambargosunun tamamen kaldırılmasına  ilişkin duyuruyu memnuniyetle karşılıyorum. Bu, güvenlik alanı da dahil olmak üzere iki ülke arasında gelişen stratejik ilişkiyi yansıtan önemli bir karardır”

 

Anastasiadis senatör Robert Menendez ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, kendisine dostluğundan dolayı minnettarlığını ifade ettiğini söyledi. Silah ambargosunun tamamen kaldırma kararını mümkün kılan çalışmaları için Menendez’e kamuoyu önünde teşekkür etmek istediğini dile getirdi.

“Ayrıca, 2019 tarihli East Med Güvenlik ve Enerji Ortaklığı Yasası ile uyumlu olan bugünün kararını mümkün kılan tüm çalışmaları için @SenatorMenendez herkese açık olarak teşekkür etmek istiyorum. Dün Senatör ile konuştum ve bir kez daha dostluğu için minnettarlığımı dile getirdim”











Başa dön tuşu