KıbrısManşet

Gürcafer: ‘Külliye’ye değil okullara, kamu binalarına öncelik verilmeliydi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer; Kıbrıslıtürklerin iradesi dışında inşaatına başlanması planlanan ve geniş bir kitlenin eylemleriyle protesto edilen ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘ hakkında açıklamalarda bulundu; “Külliye projesi ilk açıklandığında karşı çıkılması gerkiyordu, Atı alan Üsküdar’ı geçti” dedi

Gürcafer: Siyaset bir türlü istikrara ulaşamıyor

BRT’de yayınlanan ‘Manşet+’ programına konuk olan Gürcafer, 586 milyon TL maliyetle bütçelenen ‘külliye’ projesi hakkında açıklamalarda bulundu. “Siyaset bir türlü istikarara ulaşamıyor” diyen KTİMB Başkanı Gürcafer, ülkede gerçekleşen seçimlerde yaşanan kırgınlıkların ülke ekonomisini etkilediğini söylerek; “Her seçim döneminde, hükümet değişikliklerinde bu sorunlarla karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Ülke ekonomisinin süratle geriye doğru gittiğini vurgulayan Gürcafer, “Biz halen daha evraklarda pul al ve gel konusundayız” dedi.

“Külliye yapımına ilk karşı çıkanlardan biriyim”

Kendisinin ‘külliye’ yapımına ilk karşı çıkanlardan olduğunu belirten Gürcafer; paraların deprem yönetmeliğine göre güçlendirilme projelerine, toplum yararına harcanmasını belirtmiş olduğunu hatırlatarak; “Külliye projesi ilk açıklandığında karşı çıkılması gerkiyordu. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Her şey yapıldı” diye konuştu.

Gürcafer konuşmasında; “Külliye projesi öncesinde ülkede yaşanan eksikliklerin giderilmesi gerekiyordu. Toplumun eksiklikleri ilk sırada yer almalıydı. Okullara, kamu binalarımıza öncelik verilmeliydi” açıklamalarına yer verdi.

“Ok yaydan çıktı, ihale edildi”

Gürcafer; “Yapılan eylemler daha önce yapılmalıydı. Toplum ve siyasi partiler, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a projenin yapılmaması yönünde düşüncelerini daha önce aktarmaları gerekirdi. Ok yaydan çıktı, ihale edildi” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu