DünyaManşet

Erdoğan’dan savaş karşıtı, diplomasi yanlısı sözler

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili, adil bir barışın diplomasi yoluyla sağlanabileceğini söyleyerek, “Savaşın kazananı, adil bir barışın ise kaybedeni olmayacağını söylüyorum” ifadelerini kullandı

Erdoğan’dan savaş karşıtı sözler

Erdoğan, Astana’da düzenlenen Asya‘da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK-CICA) Zirvesi Genel Oturumu‘nda konuştu.

Ukrayna’daki krizin bölgesel ve küresel ölçekteki etkilerinin herkes tarafından yakından hissedildiğini belirten Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Adil bir barışın diplomasi yoluyla sağlanabileceğini, savaşın kazananı, adil bir barışın ise kaybedeni olmayacağını hep söylüyorum. Diğer yandan, savaşın olumsuz etkilerinin giderilmesi için Birleşmiş Milletler ve taraflarla sarf ettiğimiz yoğun çabalar tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına yönelik İstanbul Mutabakatı ve geçen ay gerçekleştirilen esir takası bu yönde kaydedilmiş somut birer başarıdır. Hedefimiz, sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmeyi devam ettirerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır”











Başa dön tuşu