KıbrısManşet

Korkmazhan: Mahkemenin ‘Belediyeler Yasası’ kararı, topu sürekli yargıya atma anlayışının ürünüdür

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Anayasa Mahkemesi‘nin Belediyeler Yasası ile ilgili kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Korkmazhan; “Bu karar; topu sürekli yargıya atma anlayışının bir ürünüdür” şeklinde konuştu

Korkmazhan: Demokrasi ve çözüm yanlıları en geniş birliği oluşturarak mücadeleyi yükseltmelidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan; ‘ülke ve toplum olarak en büyük ihtiyacın, partisel ve örgütsel hesapları bir yana bırakmak, demokrasi ve çözüm yanlılarının en geniş birliğini sağlayarak ortak mücadeleyi yükseltmek olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ve bu yönde çalışmalarına devam ettiklerini’ aktardı.

“Yalnızca parlamento ve seçim odaklı bir mücadelede ısrar etmek, her konuyu yargıda çözmeye çalışmak bunu getirdi”

“Güçlerimizi birleştirerek, ortak bir program çerçevesinde sokakta, meydanda, okulda, hayatın her alanında dayatmalara, müdahalelere, hukuksuzluklara karşı topluma öncülük yapılmasının kaçınılmaz olduğunu her fırsatta vurguluyoruz” diye konuşan Korkmazhan; ‘yalnızca parlamento ve seçim odaklı bir mücadelede ısrar etmenin, siyasi mücadeleyi görmezden gelip, her konuyu hukuk ve yargı bağlamında çözmeye çalışmanın boomerang ile sonuçlanacağı’ konusunda da ilgilileri sürekli uyardıklarını vurguladı.

“Anayasa Mahkemesi’nin Belediyeler Yasası ile ilgili kararı, topu sürekli yargıya atma anlayışının bir ürünüdür”

Korkmazhan şöyle devam etti:

Anayasa Mahkemesi‘nin Belediyeler Yasası ile ilgili kararı, topu sürekli yargıya atma anlayışının bir ürünüdür. Umarım herkes yaşananlardan ders çıkarır ve özellikle yerel seçimler başta olmak üzere, hayatın her alanında birlikte mücadeleyi olanaklı kılacak demokratik birlik çalışmalarına daha fazla önem verir.”

Ne olmuştu?

Cumhuriyetçi Türk Partisi‘nin (CTP) “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasası“na yönelik Anayasa Mahkemesi‘nde açtığı dava sonuçlanmış ve yerel seçimlere 18 belediyeyle girilmesine karar vermişti.











Başa dön tuşu