DünyaKORONAVİRÜSSağlıkSürmanşet

1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık dört saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede 1 Haziran‘dan itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeleri açıkladı

Türkiye’de yeni kısıtlamalar

Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamasının başlama saati 22.00’ye ertelendi. Bitiş saati ise 05.00 olarak uygulanmaya devam edecek.

Haftasonu ise yalnızca pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak, Cumartesi akşamı 22.00’de başlayacak ve pazartesi sabah 05.00’te sona erecek.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, açıklamadan kısa bir süre sonra bir genelge yayımlayarak, 1 Haziran’dan itibaren getirilen düzenlemelerin ayrıntılarını açıkladı.

Genelgeye göre, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla bu iş kollarında çalışanlara muafiyet tanınmasına devam edilecek. Muafiyet kapsamındaki kişilerin e-devlet üzerinden “çalışma izin belgesi alması” gerekiyor.

Kademeli normalleşme süreci başladı

İki doz aşı olan 65 yaş üstü kişiler ve 18 yaş altındakiler için herhangi bir ek sokağa çıkma kısıtlaması bulunmuyor. Bu grupta olan ancak aşı olmayanlar ise pazar günleri hariç her gün saat 10.00 ile 14.00 arasında sokağa çıkabilecek. Yine bu gruba yöenlik toplu taşıma kullanma yasağı ise devam ediyor. Ancak okula giden öğrenciler bu yasaktan muaf tutuluyor.

Erdoğan yaptığı açıklamada, tam kapanma döneminin sona erdiği 17 Mayıs’tan itibaren “kademeli normalleşme” sürecinin başladığını anımsatılarak, 1 Haziran’da bu sürecin yeni aşamasının başlayacağını belirtti.

Yeni döneme ilişkin uygulamaların ayrıntılarının İçişleri Bakanlığı genelgesiyle netleşmesi bekleniyor.

Erdoğan, “Temmuz ayında, bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada katedilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir” dedi.

Erdoğan: Haziran ayı aşı seferberliği ayına dönüştürülecek

Erdoğan Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanların da sonuna kadar zorlanacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı, “BioNTech, Sinovac ve Sputnik-V gibi sözleşmesi yapılan farklı aşılardan haziran ayında mümkün olan en yüksek sayıda miktarın ülkemize getirilmesi ve süratle uygulanması için yoğun hazırlık halindeyiz” dedi.











Başa dön tuşu