SporSürmanşet

Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz’da başlayacak

Japonya’da yapılan bir anket, halkın yüzde 87‘sinin Tokyo Olimpiyatları‘nın yeni Covid-19 salgınına rağmen düzenlenmesine yönelik “bir seviyede endişeli” olduğunu ortaya çıkardı

OHAL verimliliğinden şüphe ediliyor

Kyodo Ajansı’nın anketinde katılımcılara 23 Temmuz‘da başlayacak Tokyo Oyunlarına yönelik değerlendirmeleri, seyirci alınmama kararı, hükümetin Covid-19 tedbirleri ile Tokyo’daki OHAL soruldu.

Buna göre katılımcıların, yüzde 67.9’u yaklaşan turnuva öncesinde, halihazırda başkent Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyaletlerinde Covid-19’a karşı uygulanan olağanüstü halin verimliliğinden şüphe ediyor.

Katılımcıların yüzde 58,5’i, olimpiyatlar öncesi, ülke geneli Kovid-19 aşılama kampanyasının yeterli düzeye erişmediğini savunurken, yüzde 64,2’si hükümetin Kovid-19 sınırlamalarını desteklemediğini söyledi. Tokyo 2020 Organizasyon Komitesinin turnuvanın seyircisiz düzenlenmesi kararını katılımcıların yüzde 43,6’sı uygun buldu, yüzde 23,6’sı ise az da olsa seyirci kabul edilmesi gerektiğini beyan etti.

Yaklaşık 2 bin kişinin dahil edildiği ve katılımcıların yüzde 87’sinin “bir şekilde endişeli” olduğunu ortaya koyan ankette, katılımcıların yüzde 31,2’si ise Tokyo Olimpiyatlarının iptal edilmesi gerektiğini savundu.











Başa dön tuşu