KıbrısSürmanşet

Güngördü’nün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 5 Aralık 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı

Güngördü; “Aile içerisinde çok önemli bir yeri olan kadınlarımız aynı zamanda, iş hayatında, sanatta, sporda ve pek çok alanda başarılı olduklarını ispat ederek varlıklarını taçlandırmıştır. Tarihteki tüm Türk toplumlarında kadın, gerek aile gerekse toplumsal yaşamda çok önemlidir. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplum temelini oluşturmaktadırlar ”dedi.

Kent için alınan kararlarda Girne Belediye Meclisi’nde yer alan kadın meclis üyelerinin önemli katkıları olduğuna dikkat çeken Güngördü, kadınların yaşamın her alanında önemli sorumluluklar üstlendiğini ve başarılı çalışmalara imza attığını belirtti.

Güngördü; “5 Aralık Kadın Hakları Günü; 5 Aralık 1934′de ,“Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile bu tarih kadın hakları günü olarak kutlanmaya başlamıştır. Yaşamın her alanında yok sayılan kadın, Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte önemli siyasi ve sosyal haklar elde etmiş, toplumsal alanda varlığını ortaya koymuştur. Atatürk tarafından birçok batı ülkesinden önce Türk kadınına tanınan bu haklar, kadının toplumdaki yerine verdiği önemin somut göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.











Başa dön tuşu