ManşetSürmanşetYaşam

2021 yılına burçlar nasıl başladı?

Çok zor bir 2020’den sonra nihayet 2021’i görebildik. Ocak ayı astrolojik olarak çok da kolay bir ay olacakmış gibi görünmese de bizi her açıdan hayatı yeniden öğretmeye davet edecek gibi duruyor

Burcunuzun daha detaylı analizi için astrolog Murat İpek’ten Ocak ayı Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık Burcu yorumları

KOÇ

Vah Koç’um vaaahhh!

Merhaba sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar. Her açıdan hayli zor geçen 2020 yılını bir daha hatırlamamak üzere geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda ve kariyer, iş, ebeveynler, meslek gibi konuları içeren 10. evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda, sosyal hayat, dernekler, organizasyonlar vb. konuları anlatan 11. evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Koçlar, yılın bu ilk ayında biraz hareketli bir başlangıç yapacakmışsınız gibi durmakta. Özellikle ay başında iş, kariyer, para konularıyla ilgili zorlansanız da ilerleyen günlerde güzellik, sağlık, aşk ve parayı anlatan Venüs size biraz soluk aldıracak gibi görünüyor.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Yeniay; statü, toplumun sizi nasıl algıladığı, patronlarınız, patronlarla ilişkileriniz, iş yapış şekliniz, başarı, herkesin gözü önünde olma, yükselme çabası, yaşam hedefleri, ebeveyn ile ilgili konular, mesleğimiz, kariyer alanlarımız, şan, şöhretimiz gibi konular hakkında fikir veren 10. evinizde gerçekleşecek.

Evlat olsa eldivenle sevilir tadındaki sevimsiz Plüton’un da eşlik ettiği bu yeniayda, sizin yönetici gezegeniniz olan, hayatla nasıl mücadele verdiğinizi gösteren savaşçı Mars ve sanki çok gerekliymiş gibi sizi ani sürpriz gelişmelerle olumlu olumsuz şaşırtan Uranüs el ele, sarmaş dolaş Boğa burcunda sinirli gezinmekteler. Yetmedi üstüne bulundukları yerde mutsuz, Satürn, Jüpiter, Merkür üçlüsüyle de pek bir olay çıkarmaya hazır. Yani bu fotoğrafta yeni bir başlangıç yapabilirseniz buyurun.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da aşk hayatınız başta olmak üzere, tutkular, eğlence yaşamınız, kısa süreli ilişkiler, borsa, kumar, sanat, çocuk, hamilelik, yaratıcılık gerektiren alanlar ve moda gibi konular hakkında bize fikir veren 5.evinizde dolunay gerçekleşecek.

“Olmasa da olurmuş” dedirtecek bu dolunay da, bu kadar pozitif etkilerdeki 5. evinizdeki Ay’a, kapalı bilinmezlikler evi 12. evde ki Satürn ve Güneş’in dibinde yanıp kavrulan şans gezegeni Jüpiter, o masum Ay’ınızı aşağılayan bakışlarla süzecekler. Şans bu ya! Ayın başındaki o iki sinirli çift Uranüs ve Mars yine para evinizden Ay’ınıza ve Güneş’inize sert bir açı yapacak. Bu tabloyu, kısıtlı parasıyla sevgilisini yemeğe çıkarıp menüye hicranlı gözlerle bakan biri gibi de ifade edebiliriz.

Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, bu ay özellikle ekonomik konular ve ilişkiler sizin üzerinde düşüneceğiniz konuların başında geleceği çok açık. Sizin için zor olsa da daha diplomatik, daha soğuk kanlı olduğunuz takdirde bu ayı çok daha mutlu geçireceğinizi söylemek mümkün. Bu ay öyle sağa sola sinirlenip  toslamak yok!

Koçlar aslında gülümsediğinde gerçekten yüreğinin en saf haliyle gülümser, o nedenle sizin için keyifsiz bir aymış gibi görünse de bunun üstesinden gelmek bir gülümsemenize bakar.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ayın 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

BOĞA

Eh, ne de olsa sizler tanrıçanın çocuklarısınız.

Merhaba sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar.

Berbat geçen 2020 yılını mümkünse hafızlarımızdan silmek üzere geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda, dış ticaret, yabancı ülkeler, uzun yollar, inanç, akademi gibi konuları içinde barındıran 9.eviniz de ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda kariyer, iş, ebeveynler, meslek gibi konuları içeren 10. eviniz de yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Boğalar, yılın bu ilk ayına biraz stresli gireceksiniz gibi görünmekte. Bize sürekli elinde cetvel öğretmenlik yapan Satürn, koluna taktığı laf cambazı Merkür ve sözde şans gezegeni Jüpiter ile birinci evinize, yükseleninize sert bir açı yapacak. Yükselen çizgisinin hemen üzerinde yer alan kavuşumdaki savaş gezegeni Mars ve insanı çarpan Uranüs kariyer eviyle mücadele içinde olacak. Eh, birinci evde böyle bir maceranın olması hoş mu? Yok değil. Doğal olarak bu sizin biraz başınızı ağrıtabilir.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Yeniay; dış ticaret, yabancı ülkeler, uzun yollar, inanç, akademi gibi konuları içinde barındıran 9. eviniz de gerçekleşecek. Bu yeniay etkisinde gayet güzel başlangıçlar, öyle bomba gibi fırsatlar beklemeyin. Çünkü Ay ve Güneş’in kavuşumuna eşlik eden nursuz, sevimsiz Plüton’un kime ne faydası görünmüş? Sonuçta iyi bir başlangıç, tazelenme olacaksa da bunun da biraz olması gerektiği için yapacağınız çok açık.

Yani işin gerçeği sevgili Boğalar; ocak ayı sizin için biraz kendinizi baskılanmış hissederek başlayacak. Bu da siz PTT (pijama, terlik, televizyon) düşkünleri için pek bir rahat kaçırıcı duruyor.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan burcunda, gayrimenkul, korunma, kök aile, ebeveynler, örf, adet ve kişisel bağlılıkları anlatan 4. evinizde bir dolunay gerçekleşecek. Dolunaylar artık tamamlanışı, doygunluk noktasını gösterdiği için bu konularda sizi şaşırtacak, çabuk hareket almanız gereken “Yetti gayri, artık tamam” diyeceğiniz durumlar ortaya çıkabilir. Yani durduk yerde taşınmaya, tadilata, arsa ev alıp satmaya kalkışmayın. Rahat durun, kış ortası böyle şeylere yeltenmeyin.

Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, 2021 yılının ilk ayında özellikle kariyer ile ilgili konular para gibi meseleler biraz ay ortasına kadar canınızı sıkacak gibi görünmekte. Ama asıl radikal olumlu gelişmeler, başlangıçlar daha çok yurtdışı, akademik hayatınız ve ruhsal gelişiminizle ilgili konularda yakalayacak gibi duruyor.

Bu anlamda ocak ayı hayatı bir kere daha öğrenmek için size adeta hızlandırılmış bir kurs gibi işleyecek. Ve her şeyden önemlisi kök ailenizle, evinizle ve özellikle iş, koşuşturma, gündelik hayatınızda bu ocak ayı sizi geliştirecek diyebiliriz.

Hah, bunca olumsuzluğu sıralayıp son paragrafta olumlu üç cümle etmeye çalışmamı sizi avutuyorum olarak görmeyin. Evet, az biraz haklılık payınız olabilir. Ama sizin tanrıça Venüs’ünüz, bu ay ne olursa olsun size aşk ve iş konularında öyle ya da böyle yardım edecek. Eh ne de olsa sizler bir tanrıçanın çocuklarısınız.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

İKİZLER

İkizlerin gıybeti, gıybet değil candır!

Merhaba sevgili İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar.

Pek de hatırlamak için çaba sarf etmeyeceğiniz 2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda, başkalarının parası, miraslar, nafaka, cinsellik, eşin parası, ameliyatlar, sigortalar, resmi işler vb. gibi konuları anlatan 8.evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda; dış ticaret, yabancı ülkeler, uzun yollar, inanç, akademi gibi konuları içinde barındıran 9. evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Dünya tatlısı İkizler, yılın bu ilk ayın da manasızlıklar ve absürt olaylar elbette yine sizinle olacak.

Uzun süredir bilinç altını, hayalleri ve rüyaları bunun yanında ruhsal ihtiyaçları anlatan bir ev olan 12.evde hareket eden Uranüs size hayatın aslında gerçek yüzünü “vay beee!” dedirterek yaklaşık 1,5- 2 yıldır göstermekte. Bunun son bulmasına daha yıllar var, alışın bu duruma.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan yeniay sizin, pekte sevgiyle anılmayan 8.eviniz de gerçekleşecek. Bu yeniay a eşlik edecek olan Plüton ise size çok mu şefkatli davranacak? Üstelik aynı anda 12.evdenilen o hapishanede cirit atan Uranüs, Mars kardeşlerin aldığı olumsuz açı sizi daha mı huzurlu bir aya hazırlıyor? Yok öyle bir şey. Ama şu var ki, resmi daireler büyük kurum ve kuruluşlarda yeni işler içine girmeniz veya maddi konularda yeni atılımlarda bulunmanız da mümkün.

Bu yeniay etkisinde Merkür’ün Jüpiter ile kavuşumunda işin gerçeği siz çok tatlı İkizler, biraz içe dönük, çıtı pıtı ve hatta biraz mahcup, kendi halinde, ama asla suskun kalmayacağınız bir ay geçirebilirsiniz. Sonuçta, susmak size göre değil! Çeneniz kapansa iç sesisiniz durmaz, dayanamayıp kalem kâğıt alır yazarsınız. Ha o da olmadı çizersiniz. Ne olursa olsun bir şekilde kendinizi ifade etmeden duramazsınız. Ama siz böyle güzelsiniz.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan – Kova akslarında; yakın çevreniz, kardeşler, arkadaşlarınız, kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, komşularınız, uzun vadeli olmayan plan ve projeleri anlatan 3.eviniz de gerçekleşecek ve yöneticiniz olan ayakları kanatlı fır fır  Merkür tam tepe noktada maddi anlamda size hoş yardımlarda bulunabilir.

Ama sonuçta dolunayın etkisi genelde tamamlamak, bitirmek ve gizli saklı şeylerin ifşasıyla da ilgili olduğundan sevgili İkizler özellikle arkadaş, kardeş, kolu komşudan birileriyle konuşurken “gıybet adabı ve etiğine” riayet edin. Bir ikizlere ikizler olarak “Yok biz gıybet yapmayız!” demeyin öyle, çünkü ikizlere- İkizler den biri olarak kendimden biliyorum.

Sevgili ikizler ve yükselen burcu İkizler olanlar, ocak ayını şöyle bir toparlarsak, bu ay maddi konularda şaşkınlık yaşasanız da hoş gelişmeler olabilir. Kardeşler arkadaşlar vb. yakın çevrenizdeki insanlarla ilişkilerinizde gereğinden fazla eleştirel ve kalp kırıcı olma durumunuz söz konusu olabilir dikkatli olun olur mu?

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

YENGEÇ

“İndirimde ama!” diyerek tencere, tava almanın zamanı değil.

MerHaba sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar.

“Bitti çok şükür!” dediğimiz 2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda ortaklıklar, evlilik, uzun süreli birliktelikleri anlatan 7. evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş  orijinal,  yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda  başkalarının parası , miraslar, nafaka, sigorta, cinsellik, eşin parası, yeniden doğum, ameliyatlar, rüyalar, sigortalar, resmi işler vb. gibi konuları anlatan 8. ev  de yoluna devam edecek . Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Yengeçler, yılın bu ilk ayında yeni insanlarla tanışmak konusunda enteresan bir ay olabilir. Çünkü Mars bu ay sizin sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar varılacak hedefleri, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işlerini ve insanlara faydalı olabileceğiniz konuları anlatan 11. evinizde bulunuyor. Üstüne ani sürpriz gelişmelerle olumlu olumsuz bizi şaşırtan Uranüs ile yan yana hareket halindeler. Bu anlamda Mars dinamit, Uranüs kıvılcım Aman konulara dikkat!

Ayın 13’ünde saat 08:00 de Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniay sizin evlilik, uzun süreli ilişkiler ortaklık gibi konuların yanı sıra mahkeme ve avukatları açık düşmanları anlatan 7.evinizde gerçekleşecek. Malum bizi her koşulda acı tatlı değişip dönüştüren Plüton’un da eşlik ettiği bu yeniay da sizin için uzun süreli ilişkiler konusunda hoş gelişmeler olabilir mi? Bence olur. Ve hatta Plüton’a rağmen olsun diye diliyorum.

Özellikle sosyal alanda tanışacağınız biri, bekarsanız hayatınıza girebilir. İşin içinde nursuz Plüton da olduğu için bu ay iletişiminizde daha özenli ve gerekli mesafeyi vererek davranmanızı öneririm. “Ah canım…” diyerek koşup hemen birine sarılmamanızda fayda var. Hele üstünden bir hafta geçmeden “hadi evlenelim” de demeyin. Evliyseniz veya ilişkiniz varsa olabildiğince yapıcı olun ve karşınızdakinin de özel bir hayatı olabileceğini unutmayın.

Fedakâr burç listesinin en başlarında yer alan burçlardan biri olan siz yengeçler, ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında; gerçekleşecek yeniay sizin tam para aksınızda gerçekleşecek. Alacak verecek konularının para mevzularının içine düşeceksiniz de diyebiliriz. Bu nedenle para, iş konularında çok dikkatli olun, harcamalarınıza dikkat edin. Sizin elinizin lezzetli olduğunu herkes bilir. O nedenle “indirimde ama!” diyerek tava, tencere, süzgeç toplamanın hiç zamanı değil.

Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu yengeçler, “aşkta kaybeden, parada kazanır.” ikilemi sanki ocak ayı için sizde geçerli olmayacak gibi duruyor. Zaten siz âşık olduğunuzda hücrenize kadar âşık olduğunuz için ve sizden olana para harcarken rahat olduğunuzdan. Bu Ay cüzdanınıza ve yüreğinize hâkim olmanızda fayda var.

Ocak ayı bir bakıma siz güzel yengeçler için Çin usulü tatlı ekşi soslu tavuk çorbası tadında dememiz uygun düşer. Ama sonuçta çorba çorbadır. Siz neler tattınız şu hayatta, hiç merak etmeyin bu Ocak ayı sizin için çıtır çerez.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

ASLAN

İş yerindekilere veya ev halkına olur olmadık kükremeyin.

Merhaba sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar.

“Deneyimlemesek de olurdu” dediğimiz 2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda 6.ev iş arkadaşları, iş atmosferi, hizmet aldığınız verdiğiniz alanlar ve sağlığınız konularında ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal,  yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda ortaklıklar, evlilik, uzun süreli birliktelikleri anlatan 7.evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Aslanlar, ocak ayı ve hatta neredeyse bütün bir yıl boyunca sizi genelde evlilik, mahkemeler, avukatlar, iş ortakları ve Kariyer, iş, ebeveynler, meslek gibi konuları içeren durumlarla ilgili tatlı tatsız birçok şeyle karşılaşacaksınız gibi görünmekte. Çünkü evlilik, ortaklık evinizde bulunan Satürn bu evde ilerlerken diğer yandan kariyer evinizdeki ani sürpriz gelişmelerle olumlu olumsuz bizi şaşırtan Uranüs’e sert bir açı yapacak ve bu da çok doğal olarak bu ay itibariyle sizin bu başlıklarda hareketlendirecek gibi duruyor.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Oğlak yeniayı sizin sağlık evinizde ve aynı zamanda iş arkadaşları iş atmosferi ve hizmet alıp verdiğiniz konuları anlatan 6. Evinizde gerçekleşecek. Ve tabi bu yeni Ay size bu alanda yeni başlangıçlar, enteresan atılımlar getirebilir mi? Tabi getirir ama işin içinde bizi her koşulda acı tatlı değişip dönüştüren Plüton olduğu için bu anlamda bu yeniliklerde, bu hareketlilikte çok da gülümseyeceğinizi söyleyemeyeceğim. Ama diğer taraftan yine bu evde para, sağlık, aşk gezegeni Venüs, oğlakta bile olsa özellikle kariyer iş konularında size yardım edebilir.

Bu yeniay etkisinde siz kral aslanlar, elbette çevrenizde size hizmet edecek, size el bebek gül bebek servis verecek birilerini mutlaka bulursunuz. Ama bu ocak ayında açıkçası sizi sarayınızın koridorlarında “hizmetçiler, uşaklar, tebaam nerede?” diyerek homur homur dolandığınızı görür gibiyim. O nedenle bu ay iş başa düşecek gibi görünmekte.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında bir dolunay yaşayacaksınız. Bu sizin doğal olarak birinci evinizi yani başkalarının bizi nasıl gördüğü kısaca dışa açık olan yönlerinizi anlatan konuları içerecek. Ve tam karşısında da Güneş olduğu için yine evlilik, uzun süreli ilişki, mahkemeler konusunda da “eh! Yetti arttık ben gidiyorum…” diyebilir veya “ne yapayım ben de kendimi böyle biraz tombul, kaz ayaklarımla mutlu severim.” desenizde diyete, cilt bakımına kendinizi vurmanız çok mümkün. Tabi yapın, sevin kendinizi. Keza kendini sevmek konusunda sizlerden daha iyi kim olabilir şu hayatta?

Sevgili aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, ocak ayı görülen o ki; hem kendinizle, hem de en yakınınızdakilerle tatlı tatlı didişeceksiniz. İki ara bir derede kariyer işleri hayatınıza meşgul edecek. Unutmamanızda fayda var. “Öfkeyle kalkan zararla oturur” diye bir atasözümüz var. İş yerindekilere veya ev halkına olur olmadık kükremeyin olur mu?

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

BAŞAK

Çamaşır suyunu kullanma alışkanlığınız DNA diziliminizde mevcut!

Merhaba sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar.

Siz şu 2020 yılında neler çektiniz, bunu bir siz bir de Allah biliyor. Etraf mikrop, millet aksırıp öksürüyor, üstüne sizin bulunduğunuz mekanlarda soluk alıp verenler bile oldu. Ama şükür sizin kolonya ve çamaşır suyunu kullanma alışkanlığınız DNA dizilimlerinizde mevcut.  Ama artık geçti gitti bitti diyelim. Ve size 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda aşk evinizde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda 6.ev iş arkadaşları, iş atmosferi, hizmet aldığınız verdiğiniz alanlar ve sağlığınız gibi başlıklarda yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Yürekleri de elleri gibi tertemiz Başaklar; ocak ayı sizin için her şeyden önce 6.evinizde bize dersler vererek bizi yer yer bunaltan zamanın efendisi Satürn bulunmakta. Sekizinci evdeki elektrikli bomba Uranüs ve atarlı savaşçı Mars kavuşumuna yapacağı sert açı; miras, vergi ödemeleri ve iadeleri, prim, komisyon, telif, nafaka, ipotek, kredi, borç, yatırım sermayesi gibi konularda sıkıştırabilir. Zaten Satürn, Uranüs arasındaki bu tatsızlık bir yıl boyunca da sizinle olacak.  Ama siz bütün bunların altından kalkacak kadar ne yapacağını bilenlerdensiniz. Bu konuda hiç kuşkum yok.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Oğlak yeniayı sizin 5.evinizde gerçekleşecek. Aşk hayatınız, romantizm, eğlence ve zevkli mevzuular, Çocuklar, hamilelik, yaratıcılık, yeni fikirler, hobi ve sporla çok alakalıdır.

Bu evde yaşanacak yeniayınızda üstelik şans talih tanrıçası Venüs tarafından da desteklenmekte. E, daha ne olsun! Şimdi koşa koşa borsada bir şeyler yapmaya kalkışmayın ya da ilk gördüğünüz insana kapılıp öyle yeşil panjurlu ev, ipek çarşaf hayallerine dalmayın. Çünkü işin içinde karalar bağlamış “ah bir felaket olsa da izlesem” diyen Plüton var. O nedenle bu ve buna benzer konularda heyecan verici bir şeyler yaşasanız da siz siz olun temkinli olmayı elden bırakmayın.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında bir dolunay yaşayacaksınız. Bu dolunay sizin bilinç altını korkuları, endişeleri, duyduğunuz güvensizlikleri, sırları, darlık ve kısıtlanmaları, aynı zamanda bilinmeyenleri de bize anlatan 12.evde. Ve hemen karşısında 6.evinizde bulunan Güneş de elbette sizi 6.ev konularında artık nihayetlendirmeniz gereken konularda hareketlendirecekmiş gibi görünüyor. Bu süreçte maskenizi çıkarmamaya ve psikolojinizi korumaya çalışmanızda fayda var.

Sevgili başak ve yükselen burcu Başak olanlar, ocak ayında görülen o ki; Öncelikle dikkat etmeniz gerekenlerin başında ruh sağlığınız, beden sağlığınız ve iş çalışma koşullarınızdaki durumlar. Siz ayrıntılarında güzelleşen insanlarsınız, o nedenle karşınızdaki insanlara dünyanızı, kendinize sakladığınız o güzel ayrıntıları göstermeyi lütfen ihmal etmeyin.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

TERAZİ

Almodovar filmlerinde yaşıyor gibi hissettirebilirsiniz?

Merhaba sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar.

Hayattan bizi soğutan 2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda gayrimenkul, korunma, kök aile, ebeveynler, örf, adet ve kişisel bağlılıkları anlatan 4.evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda aşk evinizde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Teraziler, yılın bu ilk ayında ve yılın genelinde 5.ev konularında baş öğretmen Satürn sizi sınayacak. Peki genel olarak hayatın hangi dersleri bunlar? Hisler, ifadeler, öz güven duygusu, kendi tecrübelerimiz, çocuklar, kısa süreli aşklar, flörtler, şans ve şansla ilgili işler, hobilerimiz gibi konular. Bu anlamda bu ve bunların bağlı olduğu konular sizi hem gülümsetebilir, yer yer üzebilir de.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniay siz canım Terazilerimin en karanlık evi olan dördüncü evde gerçekleşecek. Bu ev aile köklerimizi ve onlardan gelen taşıdığımız yükleri, aile büyüklerimizi, alışkanlıklarımıza olan bağlılığımızı ve taşınmaz gayrimenkul değerlerimizi anlatır bu noktada sizin bu ve buna bağlı olaylar yaşamanız, yeni başlangıçlar içinde kendinizi bulmanız olası. Ve yeni aya eşlik eden Plüton baba size büyük olasılıkla “eh, tamam yap başla ama, başaramazsan sonra ağlama karşımda…” diye nasihatler da bulanacak ve muhtemel hayat enerjinizi sıfırın altında bir yerlere çekecektir. Buna kesinlikle müsaade etmeyin!

Evet Plüton haklı mıdır? Kesinlikle haklı. Ama bu negatif uyaranlarla da hayatın süremeyeceğinin bilincinde olan sizler, eminim bu anlamda gerekli tedbiri elden bırakmadan hareket alacaksınızdır. O nedenle özellikle gayrimenkul işleriyle ilgili bir şeylere kalkışacaksanız lütfen iki kere daha dikkatli davranın. Gerekeni olması gerektiği gibi yaparsanız bu konularda yeni bir başlangıç içine girdiğinizde elbette ödülünüzü fazlasıyla alırsınız.

Nezaket ve diplomasinin gözbebeği ama bir o kadarda kararsızlık abidesi olan siz tatlı teraziler; ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında; gerçekleşecek olan dolunay sizin sosyal hayatınız, arkadaş guruplarınız, sosyal hizmet kuruluşları, partiler, yeni tanışacağınız insanlar ve tabi yasalara kurulu düzene isyanla da ilgili olan 11. evinizde gerçekleşecek. Hemen karşısında bulunan aşk evinizde ise güneş bir kolunda aksi Satürn dede, diğer kolunda ise şişko iyimser Jüpiter o narin cici bici Ay’ınıza nispet yaparak dolaşmakta olacak.

Şimdi sorarım canım terazilerim, böyle bir fotoğraftan kime ne fayda gelir? Biliyorum içinizden “hiç mi bu gökyüzü bize iyi davranmayacak?” Diye soruyorsunuz. Evet davranıyordur da belki biz yeterince farkına varamıyoruzdur, olamaz mı?

Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, işin özeti Ocak ayı sizin kök aile meseleleri, üstüne aşk, iş, sosyal hayat konularıyla sizi bir Almodovar filmindeymişsiniz gibi hissettirebilir.  O nedenle siz en güzeli rol aldığınız bu hayat filminde rolünüzü layıkıyla oynamaya bakın.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

AKREP

Bazı astrologlar ve onların örgüt üyeleri sizleri pek sevmezler!

Merhaba sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar.

Nihayet 2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde, 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda Yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız, Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan plan ve projeleri anlatan 3.evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda; Gayrimenkul, korunma, kök aile, ebeveynler, örf, adet ve kişisel bağlılıkları anlatan 4.evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Akrepler, yılın bu ilk ayında ve 2021 yılın genelinde sizi etkileyecek önemli faktörlerin başında “dikkat et, disiplinli ol, şu işi de bir doğru düzgün becer be kardeşim!” diyen Satürn ün 4. Evdeki etkileri gelecek. Baba evimizi, aile büyüklerinizi, kültürel alt yapınızı, genetik miraslarımızı, taşınmaz malları ve kendi kendinizle kaldığınızda öz halinizi anlatan 4.evde Satürn bir ileri bir geri sizi sınayacak.

Bunun yanında ocak ayında Mars ve Uranüs kavuşumu da sizin evlilik, uzun süreli ilişkiler ve ortaklık evinizde ilerleyeceği için aman dikkat!

Ayın 13’ünde saat 08:00 de Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniay sizlerin 3.evinizde gerçekleşecek. Bu da sizin; yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız, kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan plan ve projeler konusunda yeni güzel başlıklar atmanıza neden olabilir. Diğer burçlarda “bu yeni başlıklarda aman dikkat Plüton, Ay ve Güneş ile kavuşuyor bu başlangıç zor olabilir.” demem sizin için geçerli değil.

Sizler Plüton ile başa çıkabilen, onun konuştuğu dilden gerektiğinde konuşmayı en iyi bilen burçların başında geliyorsunuz. Evet bazı astrologlar ve onların örgüt üyeleri sizleri seks düşkünü, paragöz, fitne fesat, sinsi, intikamcı gibi gibi tanımlasalar da ben sizin ne kadar tatlı ve hayata dirençli insanlar olduğunuzu çok iyi bilenlerdenim. O nedenle meyve veren ağaç taşlanır ata sözünü sizlere adamak gerektiğini düşünüyorum. Diğer burçların sizden öğreneceği çok şey var.

Yaşam ustası siz akrepler, ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında; gerçekleşecek olan dolunay sizin tam olarak, kariyer, iş, ebeveynler, meslek gibi konuları içeren 10. evinizde gerçekleşecek. Bu anlamda bir iş değişikliğine patronlarınızla veya iş bağlantınızın olduğu insanlarla çözülememiş sorunlar üzerinde bir sonuca varabilirsiniz veya iş değişikliğiniz bile gündeme gelebilir. O nedenle bu konularda dikkatli olmanızda fayda var. Ve tabi çekirdek ailenizle ilgilide meselelere daha aklıselim yaklaşmanız gerekecek.

Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, ocak ayı sizin için biraz ana, baba, biraz kariyer iş güç ve ilişkiler konusunda tatlı sert geçecek gibi görünmekte. Ama merak etmeyin siz son 2- 2,5 yılda ne badireler atlattınız ocak ayında gezegenlerin bu ekşi açıları size çocuk oyuncağı.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

YAY

Sensörlerinizi kedi geçse viyaklayacak şekilde ayarlamayın…

Merhaba sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar.

2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda, parayı nasıl kazanacağımız, taşınabilir mal mülk, ve para akışı konularını anlatan 2. evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız, Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan plan ve projeleri anlatan 3.evde yoluna devam edecek . Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Yaylar, yılın bu ilk ayında ve 2021 yılının genelinde sizi etkileyecek en önemli faktör, 3.evinizdeki sıkıcı Satürn’ün 6. Evinizdeki Uranüs denilen çarptımı iki seksen yere uzatıveren gezegenle yapacağı zorlu açı olacak. Yani açılarını da işin içine katarsak iş, günlük koşturmalar, sağlık, servis verip aldığınız konular ve iş arkadaşlarınız yakın arkadaşlarınız, kardeşler iletişim, kısa vadeli planlar, kısa yolculuklar başlıklarında yer yer zorluklar yaşamanız mümkün.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniay sizlerin parayı anlatan 2.eviniz de gerçekleşecek. Çoğu zaman iyilik melekliğine soyunan Venüs size bu yeniay da iş ve gündelik hayat koşullarınızda yardım edermiş gibi dursa da Mars ve Uranüs ün haylazlıklarına ne kadar engel olabilir?

O nedenle üstelik bir de bu yeniaya asık suratlı Plüton’da eşlik edeceği için maddi konularda başlangıçlara, fırsatlara kapınızı açarken çok sağlam zeminde olduğunuza emin olun. Sonra Plüton “Gördün mü bak ben demiştim, pis fakir…” diyerek sizinle eğlenmesin.

Deterjan etiketlerini ve ilaç prospektüslerini bile sonuna kadar okumayı seven siz Yaylar, ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında; gerçekleşecek olan dolunay sizin 9.evinizde gerçekleşecek. Bu da sizi totalde, felsefe, astroloji, uzak akrabalar, hukuk, akademik kariyer, yabancı diller, uzak yollar ve medya ilişkileri, yazarlık, kardeşler, yakın arkadaşlar gibi konular üzerinde değişikliklere ve gönüllü, gönülsüz bitişlere neden olacakmış gibi görünüyor.

Özellikle Ayın yine sonlarına doğru bu yeniay etkisinde yazının başında sözünü ettiğim, Sıkıcı Satürn aktive olacağından özellikle yakın arkadaş ve iş arkadaşlarınız konusunda bir kere daha dikkatli olmanızda fayda var. Çevrenizi dinleyin ve ben okudum biliyorum benim düşüncem doğrudur inatçılığından da vazgeçin olur mu? Çünkü her zaman çok okuyan, çok gezen her şeyi bilemeyebilir. Bazen hissetmek karşınızdakinin kalbini okumakta önemlidir. Daha esnek, daha iletişime açık olduğunuz taktirde ocak ayı emin olun sizin için çok da zor geçmeyecektir.

Sevgili Yay ve yükselen burcu Yay olanlar, sizler bilgeliğinizle, derinliğinizle hayatı anlayan ve algılayan insanlarsınız. O nedenle bu ay alarm sensörlerinizi kedi geçse viyaklayacak şekilde ayarlamazsanız daha hoş olur.

Bu arada, haylaz Merkür’ün retrosundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

OĞLAK

Sizlerden her eve lazım.

Merhaba sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar.

Zor, çok zor bir yıl olan 2020’yi ömür boyu unutmak üzere geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar sizin burcunuzda ve başkalarının bizi nasıl gördüğü yani kısaca dışa açık olan yönlerimizi anlatan 1.evinizde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda, parayı ve doğal olarak ekonomik sorunları anlatan 2.eviniz de yoluna devam edecek . Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Sevgili Oğlaklar, yılın bu ilk ayında sizin için biraz enteresan bir ay olacakmış gibi durmakta, özellikle birinci evinizde nursuz, sevimsiz Plüton’un, ay sonuna doğru güzeller güzeli Venüs ile kucak kucağa olması dikkat çekici. Bu ne demek mi? Gencecik kızın, çirkin mafya babasıyla evlenmesi gibi bir şey demek.

Üstelik haritanıza da şöyle bir baktığımda en olmaması gereken güzelim aşk evinizde savaş gezegeni Mars ve her an her yerde insanı çarpmaya muktedir bir Uranüs’ün olduğunu görüyorum. Siz en iyisi bu ay bir iyilik yapın, hava burcu bir arkadaş bulun ve ona yaşadıklarınızı anlatın. Emin olun onların gözünde deniz derya bir gıybet membaı gibi görünürsünüz.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Yeniay sizin malum birinci evinizde gerçekleşecek. Başkalarının sizi nasıl gördüğü yani kısaca dışa açık olan yönlerinizi anlatan 1.ev, temelde bir olay ve durum karşısında nasıl davrandığımızla, görünüşünüzle, hayata dair nasıl konumlandığınızla çok ilgilidir. O nedenle bu dolunay size bir yenilenme, bir ferahlama getirir mi? Hiç sanmam işin içinde Plüton var. Bir şeyler yapacaksanız o da “eh, bir yenilik yapayım bari” diye dudak bükerek yapacağınız çok belli. Gerçi siz bir işe el attınızmı o iş en iyi ve mükemmel bir şekilde nihayetlenir, tabi bu da sizin için her zaman iyi midir, kötü müdür başka mesele.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova aksında yani sizin para ve resmi kurumlarla ilgili konuları içeren evinizde olacak. Özellikle bu dolunayda Satürn ve Güneş’in dibinde yanıp kavrulan hafif şuursuz şans gezegeni tombul Jüpiter, karşıt açıda masum Ay’ınıza muhalefet ediyor olacak.

Şans bu ya! Uranüs, Mars da aynı zamanda birinci evinizden kariyer evinizdeki bu tuhaf üçlüye sert bir açı yapacak. Bu durum “nüfus idaresinde bir işim var abi, birazdan geleceğim.” diyerek sevgilisiyle parkta buluşan birinin işyerinden birileri tarafından basılması gibi de tanımlanabilir. Aslında bu yanlış örnek oldu, siz işten kaytarmazsınız ki.

Yani işin gerçeği sevgili Oğlaklar, bu ay siz şöyle bir kendinize çeki düzen verin, (evli ve çocukluysanız zaten bir yıldır zavallılara ne kışla hayatı yaşattınız kim bilir?) hiç değilse ocak ayında salın palamarları. Kontrol kontrol nereye kadar? Ay sonuna doğru biraz hesap kitap yapın, vergi, sigorta işlerini kontrol edin, eksik gedik kurum ve kuruluşlarla bitirilmesi gerek konular varsa bitirin. İşin gerçeği 11 burç için sıkıcı ne iş varsa, parmağınızın ucunda gülümseyerek yapacağınızdan eminim.

İşte bu nedenle ben Oğlak burçlarına bayılırım. Sizlerden her eve lazım.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

KOVA

Zaten tuhaftınız, olsun daha da tuhaflaşacaksınız!

Merhaba sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar.

2020 yılını artık geride bıraktığımız bu günlerde 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda ruhsal ihtiyaçları, korkuları, kişinin duyduğu güvensizlikleri, sırları, maddi ve manevi hapisleri, darlık ve kısıtlanmaları, bilinmeyen bir ev olan 12.eviniz de ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş sizin burcunuza geçerek “işte bu ben” dediğiniz 1.evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Yaklaşık 2,5 yıl boyunca güneşinizin tepesinde bir ileri bir geri hareket ederek hayatınıza sınırlamalar, kontrol ve yer yer de güzel gelişmelere kapı açabilecek olan zamanın efendisi Satürn artık sizin bahçede. Korkmayın, şans ve talih gezegeni de sizde. Yani ağlasanız mı, gülseniz mi pek belli olmayan bir yıl ve ocak ayı sizi beklemekte.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de Oğlak burcunda gerçekleşecek olan yeniay sizin 12.evinizde gerçekleşecek. Bu ev insanın en karanlık, en mahrem yanıdır. Başkalarından ve kendimizden sakladığımız hem bizi huzursuz eden hem de hayatımızı zenginleştiren bilinç dışı, şeyleri anlatır. Peki bütün bunlar yeniay da size ne yapacak? Ne olacak?

Şimdi canımdan çok sevdiğim sevgili kovalar; Eğri oturup doğru konuşmakta fayda var. Size bakanların makul, halim selim, sıradan bir tip olarak sizi görmediğini herkes çok iyi biliyor. Hiçbir Kova burcu insanı işin enteresanı bir diğerine benzemez. Her biriniz özgün bir yapıdasınızdır. Ne yapalım evren de sizi böyle şekillendirmiş, yapılacak hiçbir şey yok. Bu anlamda bu yeniayı açıkçası “tuhaftınız, daha da tuhaflaşacaksınız” diye açıklamak bana pek makul geldi.

O nedenle aybaşın da iç sesinizi ıslah edebilir, iç görünüzü arttırabilir, meditasyon yapabilir, enerji çalışmaları yapıp çakralarınızın tozunu falan şöyle bir alabilirsiniz. Bu anlamda iyi bir fırsat sunuyor gökyüzü size. İç dinginlik kendini bulma ve huzuru keşfetme yolculuğunda konsantre olabiliyorsanız buyurun yol sizin.

Ve bu ayın 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında; gerçekleşecek olan dolunay ise sizin ilişkiler, mahkemeler, ortaklıklar ve uzun süreli birliktelikleri, evliliği anlatan 7 eviniz ve dolayısıyla birinci evinizle de alakalı olacak. Artık sizden herkes gibi olmanızı isteyen sevgilinizden, eşinizden biraz uzaklaşmak, soluk almak isteyebilirsiniz. Her ne kadar bu sizin için pek doğal ve tekrarlanır bir davranış kalıbı olsa da, aman ya hu boş verin sizi seven böyle sevsin. Sıkmayın şu iki günlük dünyada beyhude yere gönlünüzü, canınız ne istiyorsa onu yapın.

Bunun yanında Ay sonuna doğru çekirdek ailenizle, baba eviniz, büyükleriniz, gayrimenkul, taşınmaz mallar ve yer değiştirme ile ilgili olan evinizdeki Mars Uranüs ikilisini bu dolunay tetikleyecek gibi görünüyor. O nedenle bu konularda da hassasiyetinizi ve dikkatinizi en üst noktada tutmanızda fayda var.

Sevgili kova ve yükselen burcu kova olanlar, sizlerin bütün burçlar içinde parlayan bir mücevher olduğunuzu bilmeyenler, fark edemeyenler utansın. İşin gerçeği siz böyle, olduğunuz gibi çok güzelsiniz.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.

BALIK

Boşverin, üzülürseniz ağıt yakmak zaten sizin bildiğiniz bir şey.

Merhaba sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar.

Hiç de kolay olmayan bir 2020’yi geride bırakırken, 2021’in şans, bolluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Bu ay güneşiniz 20’sine kadar Sabırlı, çalışkan, disiplinli, sorumluluk alan Oğlak burcunda sosyal hayat, dernekler, organizasyonlar vb. konuları anlatan 11.evde ilerleyecek. Ayın 20’sinden sonra ise güneş aynı bağımsız, orijinal, yerinde duramayan, isyankâr özellikler de gösteren Kova burcunda bilinçaltını, hayalleri ve rüyaları bunun yanında ruhsal ihtiyaçları anlatan 12. evde yoluna devam edecek. Bu bilgiyi cebimizde tutarak şimdi ocak ayına daha detaylı bakalım.

Çok sevgili balıklar, ocak ayı sizin için her şeyden önce Satürn’ün ve Jüpiter’in 12. evinize girmesiyle başladı bile. Özellikle sıfırcı başöğretmen Satürn’ün bu evde yapacağı yolculuk boyunca kendinizi geliştirmek, disipline etmek ve artık sonlandırmayı, tadında bırakmayı öyle ya da böyle sizlere öğretecek gibi görünüyor.

Ayın 13’ünde saat 08:00 de gerçekleşecek olan Oğlak yeniayı sizin sosyal hayat, dernekler, organizasyonlar, kariyerden kazandığınız paralar, kalabalık çevreler, yabancı yeni tanışılan arkadaşlar gibi konuları anlatan şanslı evlerden biri olan 11. evinizde gerçekleşecek. Eh, daha ne olsun? Kendinizi ocak başında çift kat maskenizi takmış bir şekilde orası senin burası benim bir halde bulabilirsiniz.

Gerçi bu pandemi günlerinde zor olsa da olsun, olmadı kendinizi dijitalin sosyal ağlarında gezdirin. Yeni yeni dostluklar, arkadaşlıklar yeni başlangıçlara atın kendiniz. Ve hatta âşık olun, uçun havalarda. Nasıl olsa bu yeniaya eşlik eden karanlık ruh emici Plüton sizi yere indirmesini bilir.

Ay sonuna doğru ise; 28’inde saat 22:16 da Aslan- Kova akslarında bir dolunay yaşayacaksınız. Bu dolunay sizin 6-12 aksınızda gerçekleşecek ve üstüne Mars ve Uranüs denilen iki hayırsıza da oldukça sert bir açı yapacak. Bu da sizin iş, çalışma çevresi, iş arkadaşlarınız, sağlığınız, evcil hayvanlarınız konusunda sizi biraz zorlayacak gibi duruyor. Çünkü bir şekilde bu ve buna bağlı konularda işleri bitirmek, sonlandırmak sizin ellerinizden öpecek gibi. O nedenle ay sonuna doğru angarya işlerin içinde kendinizi bulmanız olası.

Ah, benim canım balıklarım, sizin yüzünüz zaten ne zaman güldü ki? O güzel gözlerinizden süzülmeye hazır bekleyen gözyaşlarınız… durun hemen inmesin yanaklarınıza. Bakın Ocak ayın da sizin için para konusuna, kariyer, vergi ve ödemeler mevzuna hele uzun süreli ilişkiler konusuna hiç girmedim bile neden? Çünkü bu konularda ocak ayında öyle büyük felaketler sizin için öngörmüyorum. Bardağa dolu tarafından bakmayı, kendinizi mağdur psikolojisinden biraz sıyırabilseniz aslında sizler harikasınız.

Sevgili balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, ocak ayında görülen o ki; Öncelikle dikkat etmeniz gerekenlerin başında ruh sağlığınız, beden sağlığınız gelmekte. Gerisi sizin için zaten çok kolay.

Ha, bir de ne şekilde olursa olsun bu ay insanların arasına karışın, yaşayın, şefkatli yüreğinizi açın insanlara korkmayın zaten üzülürseniz ağıt yakıp, karalar bağlamak bildiğiniz bir şey. Artık tamam, risk alın ve kendinizi mutlu edin.

Bu arada, haylaz Merkür’ün Retro’sundan şubat ayında zaten uzun uzun söz edeceğim o nedenle bu ay 29’una kadar elektronik aletlerinizi değiştirecekseniz değiştirin, önemli başlangıçlarınız varsa başlayın ve atmanız gereken imzalar varsa bu tarihe kadar atın derim.











Başa dön tuşu