KıbrısSürmanşet

Protokol 1 yıl sürecek

Girne Belediyesi sınırları içerisinde bulunan başıboş köpeklerin kısırlaştırılması için Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında protokolü imzalandı

Güngördü: Bu protokol iki kurum açısından çok önemlidir

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediyesi sınırları içerisinde bulunan başıboş köpeklerin kısırlaştırılmasını öngören protokol imzalandı.

Yapılan protokolün 1 yıl süreceğinin ve amacının Girne Belediyesine ait Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan köpeklerin kısırlaştırılması hedeflenmektedir.

Her kısırlaştırılmış köpeğin mikroçip takılarak Veteriner Dairesi’ne kaydının yapılması, insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde uygun koşullara haiz bir yerde barındırılması sağlanacak olan bu protokolle, kısırlaştırılan köpekler için sahiplendirme çalışma kampanyası hayata geçecek.

“400 köpek kısırlaştırıldı”

Güngördü, “Sokaklarda ve barınakta yaşayan köpekler için böyle bir adım atmak bizim için önemlidir. Çocukların ve gençlerin hayvan sevgisi ile büyütülmesi, bu konuda eğitimin şart olduğunu, bu duygularla yetiştirilmesi ve sokak hayvanlarına sahip çıkmaları gerektiğini da belirtmek isterim” şeklinde ifade etti.

Güngördü: Biz bunu sağladığımız sürece kentimizde ve ülkemizde bir duyarlılık oluşacaktır. Görevde olduğum bugüne kadar 400 köpek kısırlaştırıldı. Bu protokol ile de sadece bir kısırlaştırma değil aynı zamanda barınakta bulunan hayvanlarla ve sorun teşkil edebilecek hastalıklarla da mücadele edilecektir.

Sözlerine şu şekilde devam eden Güngördü; Girne Belediye’sinin Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile böyle bir işbirliği protokolüne imza atması iki kurum açısından da önemlidir. Belediye Meclisinden aldıkları destekle bu konuda hedefledikleri noktaya gelineceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

“Protokolün imzalanması için çaba harcayan, barınaktaki canlar için mesai yapan Sağlık Bölümü Amiri Naile Soyel’e ve Barınak sorumlularına ve Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği’ne hem şahsım, hem de şehir halkı ve belediye adına teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” ifadesiyle Güngördü konuşmasını tamamladı.

Protokole katılan isimler şu şekilde:

Protokole Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi sorumluları, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Vet. Hek. Burak Toksoy ve Başkan yardımcısı Vet. Hek. Umut Sayılı’nın katıldığı iletildi.











Başa dön tuşu