SporSürmanşetYaşam

İsrailli rakibiyle eşleşmemek için olimpiyatlardan çekilen Nourine’ye 10 yıl ceza

Tokyo Olimpiyat Oyunları‘na katılan ancak turnuva sırasında İsrailli rakibiyle karşılaşmak istemediğini söyleyerek bir anda çekilen Cezayirli judocu Fethi Nourine 10 yıl spor müsabakalarına katılamayacak

10 yıl men cezası aldı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için oyunlardan çekilen Cezayirli judocu Nourine, spordan 10 yıl men cezası aldı.

Cezayirli judocu Fethi Nourine

Uluslararası Judo Federasyonu‘ndan yapılan açıklamada, Tokyo 2020’de 73 kiloda mücadele ederken organizasyondan çekilen Cezayirli judocu Nourine ve antrenörü Amar Benikhlef hakkında açıklanan disiplin soruşturmasının tamamlandığı belirtildi.

Nourine ve antrenörü Benikhlef’in söz konusu eylemiyle olimpiyatları ‘politik ve dini propaganda’ aracı olarak kullanması gerekçesiyle taraflara spordan 10 yıl men cezası verildiği kaydedildi.

Nourine: Filistin’in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük

Yaşanan olayın spor adına kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada, tarafların karara itiraz etmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi‘ne (CAS) başvurabileceği ifade edildi.

Tokyo 2020’de İsrailli Tohar Butbul ile olası son 32 turu eşleşmesinde karşı karşıya gelmeme kararı alan Nourine ve antrenörü Benikhlef, organizasyondan çekildiklerini duyurmuştu.

Kura çekiminin ardından açıklamada bulunan Nourine, “Filistin’in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük” ifadelerini kullanmıştı. Nourine, yine Tokyo’da düzenlenen 2019 Dünya Şampiyonası’nda aynı gerekçeyle turnuvadan çekilmişti.











Başa dön tuşu