SürmanşetYaşam

Genç, görme engelli çocuklar için üretilen konuşan akıllı topları teslim aldı

Adanın kuzeyinde ve güneyinde Lions Hareketi adına bir ilki yaşadı ve Görme Engelli Çocuklara yönelik ortak aktivite düzenlendi

Görme Engelli Çocuklara yönelik ortak aktivite düzenlendi

Kuzey Kıbrıs’ın bağımsız ve bireysel Lions kulübü Mağusa Mesarya ile, 117-B Güney Kıbrıs Lions Yönetim Çevresinde bulunan Lions Walk To Serve Foundation – Lions Hizmet İçin Yürüyoruz Vakfı, Görme Engelli Çocuklara yönelik ortak aktivitede buluştu.

Siyasi amaç gütmeyen Lions dernekleri, ülkemizde devam eden Kıbrıs sorunu sebebiyle, bir araya gelemezken, Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Rum Kesimi’nde kayıtlı ve Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından tanınan Lions Walk To Serve Foundation ile bir araya gelerek, Lions adına büyük bir adım attı.

Görme engelli çocuklara yönelik üretilen konuşan akıllı topları Kıbrıs’ın kuzeyindeki çocuklara da iletmek isteyen Vakıf, uluslararası pek çok başarısı bulunan Mağusa Mesarya Lions Kulübü ile çalışmayı tercih etti.

Konuşan akıllı topları teslim alındı

Vakıf Başkanı ve Rum kesimindeki Lions kulüplerinden temsilcileri bulunan heyet, 23 Ekim Cumartesi günü Kınrıs’In kuzeyine geçerek, Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği üyeleri ile, yemekli bir toplantı da bir araya geldi.

Lions Hizmet İçin Yürüyoruz Vakfı Başkanı olan Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni George Savvides ile Mağusa Mesarya Lions üyesi Fikret Şendil’in kısa açılış konuşması ile başlayan yemekli toplantıda, Mağusa Mesarya Lions Kulübü Dönem Başkanı İbrahim Genç ve üyeler, konuşan akıllı topları Rum Lion’lardan teslim aldı.

Mesarya Lions Kulübü Kurucu Başkanı İnanç Genç, Kıbrıslırum Lions’lara kulüp adına el yapımı organik hediyeler vererek, güzel bir jest yaptı.

Kıbrıs Lions Tarihi’nde bir ilke imza atıldı

İlk kez böylesi bir aktivitede buluşan Kıbrıs’ın her iki toplumundaki Lionslar, tamamen toplum hizmeti amacı taşıyan ve görme engelli çocuklara iletilecek olan ortak yemekli toplantı sonrasında, ortak aktivitelerde buluşma konusunda anlaştı.

Karışılıklı saygı, anlayış, ve hizmet ruhu ile bir araya gelen Mağusa Mesarya ve Lions Hizmet İçin Yürüyoruz Vakfı, Kıbrıs Lions Tarihi’nde bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Kıbrıs’taki siyasi sorunların, ortak hizmet ruhunun önüne gölge düşürmemesi temennisinde bulundu.











Başa dön tuşu