KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Otello Çoksesli Korosu’ndan yeni klip

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu, “Otello’nun Rüyası” isimli albümünde yer alan ‘’Vaporum Üç Borulu’’ isimli Limasol bölgesi türküsüne Mağusa’nın tarihi mekanlarında, tarihe küçük bir yolculuk da yaparak klip çekimi gerçekleştirdi

Otello Çoksesli Korosu’ndan yeni klip

Klipte 1930’lu yıllarda gurbete giden gemicilerin hayatına bir gönderme yapıldı.

Kıbrıslı edebiyatçı Prof. Dr. Şevket Öznur’un ‘’Öyküleriyle Kıbrıs Türk Halk Türküleri’’ kitabı referans alınarak buradan elde edilen bilgilerle bu türkünün bir gurbet türküsü olması sebebiyle, o dönemin gurbet hayatına da küçük bir gönderme yapıldı.

Yönetmenliğini Mustafa Benter ile Ahmet Nazım Benter’in yaptığı klipte, senaryo ve koreografiyi Adem Öksüzoğlu gerçekleştirdi.

Kıbrıs Halk Türkülerini çoksesli olarak seslendiren Otello Çoksesli Korosu albümün diğer eserlerine de konularına göre klipler çekmeyi planlıyor. Vaporum Üç Borulu türküsünün koro düzenlemesini besteci ve Obua sanatçısı Oskay Hoca yaparken, piyano eşliğini Atakan Sarı gerçekleştirdi. Koro ses kayıtları; On Air Records ses kayıt stüdyolarında İnanç Eyüboğlu tarafından kaydedildi. Otello Çoksesli Korosu’nun şefliklerini Rana Uluçay ve Erkan Dağlı yürütüyor.

Vaporum Üç Borulu isimli türkünün klip çekimleri KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından desteklendi.











Başa dön tuşu