GenelKıbrısManşet

Li-Koop: Yeltekin’in iddiaları kurumumuzun ve Yönetim Kurulu üyelerimizin itibarını zedeleme amacını taşıyor

Lefkoşa İktisat Kooperatifi (Li-Koop), Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Başkanı Ali Yeltekin'in "Li-Koop Yönetim Kurulu Başkanı çek yasaklıdır" şeklindeki açıklamasını belgeyle cevap vererek yalanladı

Li-Koop: Yeltekin’in iddiaları asılsızdır

Li-Koop Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamasında Yeltekin’in, 27 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde geçerli oyların büyük çoğunluğuyla üç yıllığına göreve getirilen Lefkoşa İktisat Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleriyle ilgili asılsız iddialarda bulunduğunu savundu.

Li-Koop açıklamasında, “Söz konusu iddialarda, Yönetim Kurulu Başkanı’nın çek yasağında olduğu öne sürülmüş, iki Yönetim Kurulu üyemiz hakkında da polise şikayet edildikleri ancak haklarında hiçbir yasal işlem yapılmadığı iddia edilmiştir. Sayın Yeltekin’e hatırlatmak isteriz ki, yaklaşık bir yıl önce bu konuda Kooperatif Şirketler Mukayyitliği‘ne yapılan şikayetin karşılık bulmaması nedeniyle polise şikayet edilmiş ancak bugüne kadar herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığından olacak ki, iki yönetim kurulu üyemiz ne ifadeye çağrılmış ne de aleyhlerine bir suçlama getirilmiş veya dava açılmıştır” denildi.

ozgur_gazete_kibris_li_koop_yonetim_kurulu

“Mukayyitlik başvuruların tümünü onaylamıştır”

Açıklama şöyle devam etti;

“27 Mayıs 2023’te yapılan olağanüstü genel kurulun, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin organizasyonu ve onayıyla yapıldığını da ayrıca hatırlatırız. Li-Koop yönetimine talip olan arkadaşlarımız, polisten karakter belgesinin yanı sıra yasalar uyarınca gerekli tüm bilgi ve belgeyi adaylık başvurusu yaparken Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne sunmuş ve Mukayyitlik bu başvuruların tümünü onaylamıştır.

Yönetim Kurulu üyelerimiz, ülkemizdeki kooperatiflerimizin yasal olarak Fasıl 114’e tabi olduğunu bilmektedir.

Fasıl 114’te, kooperatifin zarara uğratılması durumunda yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduğu açık bir şekilde yazmaktadır.

Buna rağmen Kooperatif Şirketler Mukayyitliği, ülkedeki hiçbir kooperatif yönetim kurulu üyesinden veya Li-Koop’ta geçmişte görev yapmış yönetim kurulu üyelerinden kefalet senedi imzalamalarını talep etmemesine rağmen, Li-Koop’un yeni yönetim kurulu üyelerinden böyle bir kefalet senedine imza atmaları istenmiştir.

“İddialar kurumumuzun itibarını da zedeleme amacını taşıyor”

Kooperatifleri kötü yönetime karşı koruma güdüsüyle hazırlandığına inandığımız bu kefalet senedinin daha ağır şartlar içeren karşılığı, yukarıda da belirttiğimiz gibi Fasıl 114’te mevcuttur.

Kaldı ki Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin imzalamamız için gönderdiği kefalet senedi yönetim kurulu üyelerini kapsamamakta, sadece kooperatifin müdürü konumundaki ‘sekreteri’, ‘müstahdemleri (çalışanları)’ ve ‘satıcıları’ kapsamaktadır.

Demokratik bir ortamda, sorunsuz olarak geçen genel kurul seçimlerinde oyların neredeyse 4’te 3’ünü almayı başaran ekibimiz, Li-Koop’un ve üyelerinin çıkarları doğrultusunda görev yapmaya başlamışken, Li-Koop Yönetim Kurulu üyelerine karşı ortaya atılan itibar zedeleyici iddiaların, kurumumuzun itibarını da zedeleme amacını taşıdığına inanmaktayız.

Bu nedenle mevcut yasalar çerçevesinde bu tür iddialara karşı hukuki süreç başlatacağımızı üyelerimize ve tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz”

Neler olmuştu?

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali YeltekinLi-Koop Yönetim Kurulu Başkanı’nın “çek yasaklı” olduğunu ve bu durumda aday dahi olamayacağını sileri sürmüş ve “Bu ülkede yasalar mı geçerlidir yoksa siyasi parti rozetleri mi?” diye sormuştu

ozgur_gazete_kibris_bass_li_koop_ali_yeltekin

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu