KıbrısManşet

Tatar’dan Sayıştay Başkanı’na: Raporu yerel seçimlerden önce yayınlama!

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın Sayıştay Başkanı Osman Korahan‘a, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-tek), Sunat Atun ve Ünal Üstel dönemlerinde (2022 yılı Mayıs-Ağustos) aldığı ihalesiz ve doğrudan yakıtlarla ilgili hazırlanan raporun yayımlanması için “Yerel seçimlerin bitmesini bekle” dediği ve raporun bu yüzden uzun süredir yayımlanmadığı iddia ediliyor, Erhan Arıklı dönemine ait olan ve 10 ay önce yayınlanan raporun akıbeti ise bilinmiyor

Korahan 12 yıldır aynı koltukta!

UBP 2009 yılında, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) döneminde Sayıştay Başkanlığı’na getirilen İsmet Akim’in Başkanlığa devam edememesi için emeklilik yaşını 60’a çeken yasayı Meclis’ten geçirmiş ve 2010 yılında da Osman Korahan’ı kendi Sayıştay Başkanlığı’na getirmişti.

Aynı UBP bu yılın başında ise Sayıştay Başkanı olarak 12 yıldır görevde olan ve 60 yaşını dolduracak olan Korahan’ın koltukta kalabilmesi adına  yasadaki emeklilik yaşını yeniden 65’e çıkarmak için girişim başlatmış, gazetemiz de bunu manşetine taşımıştı.

ozgur_gazete_kibris_sayistay_baskanligi_gorev_suresi_ubp

Karşılıklı çıkarlar

Korahan’ın Başkanlığı’ndaki Sayıştay, Kıb-tek’in önce Maliye Bakanlığı’na (Sunat Atun) sonrasında da Başbakanlığa bağlandığı (Ünal Üstel) dönemleri kapsayan 2022 yılı Mayıs-Ağustos aylarında kuruma alınan ihalesiz ve doğrudan yakıtlarla ilgili rapor hazırladı.

Ancak, kurumun uğratıldığı zararı ortaya koyan raporun, Hukuk Dairesi’ne sevk edilmek üzere bir türlü yayınlanmaması, kulislerde başka iddiaları da gündeme getirdi.

İddialara göre Tatar Korahan’a “Raporu yayımlamak için yerel seçimleri bekle” telkinin de bulundu, emeklilik yaşının yükseltilmesini bekleyen Korahan da bu konuyu gündemde tutarak elini güçlendirdi.

Arıklı dosyasının akıbeti de bilinmiyor!

Tüm bunların yanında, kurumun yine zarara uğratıldığının tespitlerinin yapıldığı Erhan Arıklı dönemine ait olan ve Ocak 2022 tarihinde Hukuk Dairesi’ne gönderilen Sayıştay raporunun da akıbeti bilinmiyor. Polis tahkikatı aşamasında olduğu söylenen raporla ilgili Başsavcılık da bir açıklama yapmadı.

ozgur_gazete_kibris_erhan_arikli_kib_tek_sayistay_raporu

Gazetemiz bu haberi de ekinde raporlarla birlikte kamuoyuna duyurmuştu.

sayıştay raporu Akaryakıt temini-kısım 1

sayıştay raporu Akaryakıt temini -kısım 2 (1)

sayıştay raporu Akaryakıt temini-kısım 3











Başa dön tuşu