KıbrısManşet

Mağusa Belediyesi, Deniz Yıldızı Apartmanları sakinlerine binayı boşaltmaları için ihbar gönderdi

Mağusa Belediyesi, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne ait Laguna Deniz Yıldızı Apartmanları sakinlerine binanın kullanılmasına acilen son verilmesi yönünde ihbar gönderdi

Binayı boşaltmayanlara yasal işlem yapılacak

Mağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada belediyenin; Deniz Yıldızı Apartmanları ile ilgili bir süreden beri devam eden belirsizliğe nokta koyduğu belirtildi ve söz konusu apartmanların can güvenliğinden yoksun olduğu Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) tarafından yapılan statik değerlendirme ile de tespit edildiğine işaret edildi.

Apartman sakinlerine gönderilen ihbarda, Fasıl 96 Yollar ve Binalar Düzenleme Yasası ve/veya İmar ile ilgili mevzuat hükümleri uyarınca KTMMOB tarafından yapılan statik değerlendirme raporu doğrultusunda mevcut yapının olası bir deprem durumunda beklenen can güvenliğini sağlayamayacağının tespit edildiği belirtilerek apartman sakinlerinin ikametgahlarını kullanmamaları istendi.

İhbarda apartman sakinlerinden güçlendirme ile ilgili yapılacak çalışma ve proje belgelerinin de Mağusa Belediyesi’ne ulaştırılması istenirken, ihbarnameye uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Neler olmuştu?

Gazetemizin 10 Kasım 2021 tarihli manşetine taşıdığı apartmanlarla ilgili iddiaları gündeme taşımıştı.

Vakıflar İdaresi‘ne ait 5 bloktan oluşan ve yüzlerce kişinin yaşadığı Deniz Yıldızı Apartmaları için jet hızıyla tahliye kararı çıkarmış, olası bir çökmede ise sorumluluk kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

 

‘Yıkılması gerekiyor’ denilen binalar, bir önceki yaz tadil edildi

Ancak hakkında ‘yıkılması muhtemel’ ve ‘tahliye’ kararı verilen 5 blok, Vakıflar tarafından bu karardan çok kısa süre önce balkon demirlerinin boyanmasından başlanarak tadil edilmişti.

Hatta Vakıflar’ın bundan bir kaç ay öncesine kadar apartmanlarda kiralama işlemlerine devam ettiği dahi biliniyor.

Yıkım kararının ardında rant mı var?

Bölge sakinlerinin o dönem dillendirdiği bir diğer konu ise ‘işin içinde rant mı var?’ sorularını gündeme getirmişti.

İddialara göre; binaların bulunduğu arazinin hemen yakında bulunan Arkın Palm Beach Otel‘e verilmek üzere sözlü anlaşma yapılmıştı.

Ayrıca bina sakinlerine gönderilen bildiride, hazırlanan rapor da bulunmuyor ve raporu görmeleri için de Lefkoşa Vakıflar İdaresi Merkez Ofisi’ne gelmeleri gerektiği söyleniyordu.

ozgur_gazete_kibris_magusa_vakiflar_laguna_yikim_karari_deniz_yildizi

Haberin tamamı için TIKLAYIN

Nasıl gündem oldu?

Bu iddialar o dönem havada kalmış, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ülkemizdeki binaların güvenliği başta Deniz Yıldızı Apartmanları olmak üzere tekrar gündeme geldi.

Sosyal medyada hızla yayılan binanın taşıyıcı kolonlarına ait görüntüler de paniğe neden oldu.

KTMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası’nın binanın güçlendirilmesiyle ilgili raporu için TIKLAYIN











Başa dön tuşu