InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Göstermelik bir başvuru yapmadık, süreci yakından takip ediyoruz

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun ve Demokrat Parti (DP) Hasan Tosunoğlu‘nun Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesi karşılığında rüşvet istediği yönündeki iddiaları polise taşımaları sonrası başlatılan tahkikatın devam ettiğini belirterek, süreci yakından takip ettiklerini söyledi

Özersay: 27 Aralık tarihinde polise şikayette bulunduk

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Ataoğlu’nun Kalkınma Bankası’ndan kredi verilmesi karşılığında önce 500 bin TL ve bir daire, sonra 2,5 milyon TL istediği yönünde yapılan iddialar hakkında 27 Aralık tarihinde polise şikayette bulunduklarını hatırlattı, konunun orda kalmadığını söyledi.

Özersay, polisin önce iddia sahibinin (Redif Nurel) ifadesine başvurduğunu, geçtiğimiz günlerde ise olay sırasında orada bulunduğunu iddia eden görgü tanığının ifadesinin alındığını belirti.

Özersay, “Özetle rüşvet iddiası konusunda başlatılan polis tahkikatı devam ediyor. Biz sadece göstermelik bir başvuru yapmadık, süreci yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Neler olmuştu?

Demokrat Parti (DPGenel Başkan Yardımcılığı görevinden ve parti üyeliğinden temmuz ayında istifa eden Redif NurelTurizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve DP Milletvekili Hasan Tosunoğlu‘nun, Kalkınma Bankası‘ndan almak istediği kredi karşılığında kendisinden 2 buçuk milyon TL rüşvet istediğini açıklamıştı

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu