KıbrısManşet

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan Tatar’a hakaret davası

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘a, Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu‘na hakaret içerikli atıfları ve yakıştırmaları sebebiyle hakaret davası açacağını duyurdu

KTFF oybirliği kararıyla Tatar’a dava açıyor

Federasyonun resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre; dava açma kararı KTFF Yönetim Kurulu toplantısında oybirliği ile alındı ve şu ifadelere yer verildi;

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na yönelik yaptığı açıklamalar sebebiyle “hakaret davası” açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir”

Neler olmuştu?

Konya‘da gerçekleşen 5. İslam Oyunları‘na, Türkiye ve Kıbrıslıtürkler arasında imzalanan “İşbirliği Protolü“ne rağmen, Kıbrıslıtürkler davet edlmemiş fakat Tatar; hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı‘nın “özel davetlisi” olarak etkinliğe katılım göstermiş hem de kendi sporcularının katılımının ambargolarla engellendiği etkinliğe katılacak olması onu sert eleştirilerin odağı haline getirdiğinde; Türkiye’de iktidara yakınlığı ile bilinen TGRT Haber‘de Sertoğlu’na bazı ithamlarda bulunmuştu.

Programda sarfettiği “Sen kimsin ki çıkıp Tatar bizi temsil etmez diyeceksin, sen hangi seçimi kazandın?” cümlelerinin yanısıra; Sertoğlu’nun federasyonu rum yaması haline getirmeye çalıştığını da söylemiş ve Sertoğlu’na “rumculuk, şerefsizlik” yakıştırması yapmıştı.

Sertoğlu tüm bu ithamlardan sonra yayınladığı yazılı basın açıklamasında; “Tatar’ın açıklamalarında belirttiği gibi biz hiçbir dönemde Rum’a yama olmak istemedik, aksine Rum’un gasp ettiği haklarımızı, siyasetçilerimiz gerekli mücadeleyi hiçbir zaman vermediği için KTFF olarak her platformda verdik. Ölüm tehditleri aldık, polis korumaları ile sokağa çıktık, federasyonumuz ateşe verildi ancak biz her platformda KTFF olarak bu mücadeleyi verdik” sözlerinin ardından, söylediklerinin Tatar tarafından çarpıtıldığını aktararak Tatar’a “Her sıkıya geldiğinde bayrağın ve Türkiye’nin arkasına saklanmaktan artık vazgeç. Beni Türkiye’ye düşman gösterme çabaların da boşadır” demişti.

Bunun üzerine Kıbrıslıtürk sporculara ve Hasan Sertoğlu’na desteklerini belirtmek üzere; Futbol Kulüpleri Birliği yazılı bir basın açıklaması yayınlayıp KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun oy çokluğu ile “seçilmiş” bir başkan olduğunu belirtmiş ve onun mücadelesine de kayıtsız şartsız omuz verdiklerini duyurmuştu. (Futbol Kulüpleri Birliği’nden Sertoğlu’na destek haberine buradan ulaşabilirsiniz.) 

Gelişmelerin ardından, KTFF bünyesinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı neticesinde oybirliği ile Tatar’a hakaret davası açılmasına karar verildi.











Başa dön tuşu