KıbrısManşetSpor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tatar’a hakaret davası açtı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın federasyon ve federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu‘na yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle Tatar’a hakaret davası açacağını duyurmuştu, dava süreci bugün resmi olarak başladı

KTFF’den yapılan açıklamaya göre dava süreci bugün resmi olarak başladı. Açıklamada, “KTFF Başkanı ve Yönetim Kurulu saat 09.30’da Futbol Federasyonu’nda toplanarak ilgili dava başvurusu için saat 10.00’da Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde olacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

Sertoğlu: KTFF gibi topluma mal olmuş bir kurumun başkanına ve yönetim kuruluna kimse “şerefsiz” yakıştırması yapamaz

Sertoğlu hakaret davasını yargı sürecine intikal ettirdikten sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde kısa bir basın açıklaması yaptı. Tatar’a “hakaret davası” açtıklarını ifade eden Sertoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamıyla dertleri olmadığını, ancak KTFF gibi topluma mal olmuş bir kurumun başkanına ve yönetim kuruluna kimsenin “şerefsiz” yakıştırması yapamayacağını kaydetti.

Sertoğlu; “Bu konu bizim için bugün yargıya taşınarak kapanmıştır. Bundan sonraki süreç yargı sürecidir. Son noktamız yargı süreciydi ve yaptığımız başvuru ile Ersin Tatar’ı bugünden itibaren yargıya havale ettik. Yüce yargıya güvenimiz sonsuz.” dedi.

KTFF ve Tatar hakkındaki gelişmeleri içeren haberimize buradan ulaşabilirsiniz.











Başa dön tuşu